"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Mysolution versterkt positie met overname OTYS

Mysolution, leverancier van integrale software oplossingen voor uitzenders en detacheerders, neemt OTYS over.

Jaap Postma, Mysolution
Jaap Postma, Mysolution, fragment uit video.

OTYS heeft met cloud-based recruitmentsoftware sinds 2001 een marktpositie verworven in Nederland, België, Frankijk en 17 andere landen. De overname door Mysolution van OTYS volgt op een eerdere overname van Tangram, eveneens een belangrijke speler in recruitmentsoftware in Nederland.

De overname van OTYS bevestigt de ambitie van Mysolution om als Nederlands softwarehuis een leidende rol te spelen in cloud-based recruitment oplossingen.

Samen sterk in smart recruitment
“Samen met OTYS hebben we de innovatiekracht die nodig is om de recruitmentbranche te helpen met het verzilveren van kansen en het hoofd te bieden aan uitdagingen. Denk hierbij aan de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt en de impact van nieuwe technologie (zoals robotisering en AI). Ontwikkelingen zoals re-skilling van medewerkers op grote schaal en de continue veranderende wet- en regelgeving voor arbeidsverhoudingen maken extra innovaties noodzakelijk. Om onze klanten te begeleiden bij de implementatie van deze innovaties in hun dienstverlening, bieden we niet alleen technische oplossingen aan. We zijn ook graag hun expert in recruitment innovaties en helpen al onze klanten om continu up-to-date te zijn met het naleven van regelgeving”, zegt Jaap Postma, CEO van Mysolution.

OTYS levert cloud-based recruitmentsoftware voor werving & selectiebureaus, corporate recruitment, executive search en de uitzend- en detacheringsmarkt. Daarnaast wordt OTYS gebruikt door kleinere werving- en selectiebureaus en staffing organisaties.

Met de overname van OTYS bouwt Mysolution door op de overname van ATS-leverancier Tangram in 2017.

Jorrit Blok, founder en voormalig CEO OTYS
OTYS werd in 2001 opgericht door Jorrit Blok in Veenendaal. Gestart als softwareleverancier is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot dienstverlener in recruitment met een totaaloplossing voor het complete recruitmentproces. “Ik ben blij dat mijn levenswerk bij Mysolution in goede handen is”, aldus de voormalig founder en CEO van OTYS.

Bron: Mysolution, 17 november 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.