"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Werkende Nederlander stelt opleiding uit vanwege groot aanbod

Een derde van de werkende Nederlanders geeft aan dat het grote aanbod aan opleidingen en trainingen er bij hen voor zorgt dat zij de zoektocht naar een opleiding of training uitstellen.

Dit blijkt uit onderzoek door Opleiding.nl onder ruim 1.100 werkenden.

Gedoe
Van de werkende Nederlanders vindt 37% het zoeken naar de juiste opleiding of training een gedoe. Nog eens 37% weet door het grote aanbod niet wat het beste bij hun ontwikkelbehoefte past. 58% zou graag een website hebben waarop zij eenvoudig kunnen kiezen uit het aanbod van de beste opleidingen en opleiders.

Van hbo tot vorkheftruck
Het platform Opleiding.nl speelt op deze behoefte in. Op de website vindt men per vak en niveau alleen de meest relevante mogelijkheden, zodat men makkelijk kan kiezen. Opleiding.nl biedt opleidingen en trainingen aan die variëren van mbo-, hbo- en masterniveau tot het leren besturen van een vorkheftruck.

Laagdrempelig
Steven Steenbergen, directeur Opleiding.nl: “De overheid verstrekt verschillende ontwikkelsubsidies en werkgevers maken vaak budget beschikbaar. Dat het te complexe aanbod dan de reden is dat gemotiveerde mensen uiteindelijk toch geen opleiding volgen, is ontzettend zonde. Met Opleiding.nl is het ons doel het zoeken van de juiste opleiding of training laagdrempeliger te maken en middels goed advies te zorgen dat mensen precies de juiste opleiding of training vinden.”

Opleiding.nl is gelanceerd door Nederlands grootste opleiders, en biedt de meest relevante opleidingen en trainingen in elk vakgebied, op elk niveau, geselecteerd op kwaliteit. Daarmee wordt het voor werkenden gemakkelijker om een opleiding of training te zoeken. Inmiddels zijn er negentien opleiders aangesloten, waaronder De Baak, BLOM Opleidingen, IMK Opleidingen, ISBW, LOI, InkoopAcademie, NCOI Opleidingen en Scheidegger.

Bron: Opleiding.nl, 7 september 2020

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.