"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Randstad viert 60-jarig jubileum

In 1960 bracht Randstad oprichter Frits Goldschmeding de allereerste flexwerker achterop de fiets naar de klant. Twintig flexwerkers werkten in het beginjaar vanuit het kantoor in Amstelveen. Nu, zestig jaar later, is Randstad in maar liefst 38 landen actief en werken ruim 38.000 vaste medewerkers samen met bijna 650.000 flexwerkers en professionals.

Randstad 1960: Frits Goldschmeding en Ger Daleboudt met fietsDe vier sterke merken Randstad, Tempo-Team, Yacht en BMC vormen samen Randstad Groep Nederland. Ter gelegenheid van het dubbele jubileum (60 jaar Randstad en 30 jaar beursgenoteerd) opende CEO, Jacques van den Broek vandaag de handelsdag bij Euronext Amsterdam samen met twee gasten die de toekomst van de organisatie en ondernemend Nederland vertegenwoordigen.

Twee studenten
Randstad is het toonbeeld van Nederlands ondernemerssucces en inspiratiebron voor ondernemers van nu en morgen. Wat in 1960 begon als een start-up, opgericht door twee studenten, groeide in zestig jaar uit tot de grootste hr-dienstverlener ter wereld. En net als in het begin zijn het de mensen die centraal staan: de flexwerker, de klant en de interne werknemer.

Sleutelrol
In 2030 wil het bedrijf een rol spelen in het werkleven van 500 miljoen mensen wereldwijd. En juist nu is het belangrijk de sleutelrol te pakken om de toenemende mismatch tussen banen, sectoren en mensen te helpen oplossen. Met data en technologie helpt de hr-dienstverlener mensen en organisaties elkaar beter te vinden. Direct of bijvoorbeeld door omscholing.

Het eerste logo van RandstadGongceremonie
Randstad N.V. CEO Jacques van den Broek opende de handelsdag op Beursplein 5 door de gongceremonie te voltrekken met twee bijzondere gasten. De opening krijgt extra glans omdat Randstad niet alleen 60 jaar bestaat maar ook 30 jaar beursgenoteerd is. Op dit historische moment deelt Randstad de aandacht met twee ambitieuze genodigden. Vanity Biervliet van Randstad Groep Nederland en Niek Karsmakers, mede-oprichter van innovatiebureau Aimforthemoon, vergezellen Jacques van den Broek bij de gong.

Mentor
Karsmakers kwam via platform nlgroeit met Van den Broek in contact, die zijn mentor werd. De ambitieuze ondernemer vertegenwoordigt tijdens de ceremonie het toekomstige Nederlandse ondernemerssucces. Vanity is via een samenwerking met TechGrounds onlangs als junior IT-specialist gestart bij Randstad Groep Nederland. TechGrounds is een platform waar veelal jongeren zonder technische achtergrond IT-skills kunnen opdoen die ze helpen aan een duurzame loopbaan. Vanity bouwt met haar betrokkenheid, talent en nieuwe skills mee aan de komende 60 jaar van Randstad.

Uitdagend jaar
Niemand had kunnen bedenken dat 2020 zo uitdagend zou worden. Het coronavirus en de impact daarvan op onze persoonlijke levens, de maatschappij en economie zijn ongekend. Nieuwe manieren van werken en onzekerheid over de economie en de werkgelegenheid vragen veel van onze interne medewerkers, flexwerkers, partners en klanten wereldwijd.

Randstad 2020: CEO Jacques van den Broek geeft Niek Karsmakers een lift op de bakfietsJubileumevenement
Toch zijn er ook redenen om positief te zijn. De tomeloze inzet, innovatiekracht en betrokkenheid van Randstad medewerkers wereldwijd maken dat er ook in deze uitdagende tijden oplossingen worden gevonden om mensen aan het werk te houden en helpen. Om ook daar intern waardering aan te geven vindt er intern ter gelegenheid van het jubileum een ​​internationaal digitaal en interactief jubileumevenement plaats.

Bron: Randstad, persbericht 28 september 2020

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.