"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Rabobank sluit partnerschap met SUSA

Rabobank Klantenservice (RKS) kiest voor SUSA om flexibel personeel te leveren. Daarbij geeft Rabobank een deel van de werving, selectie en planning uit handen. Het contract is aangegaan voor drie jaar.

Bij Rabobank Klantenservice beantwoorden 2200 medewerkers vragen van 6,5 miljoen particulieren en 800.000 zakelijke klanten. SUSA moet daarbij maximale flexibiliteit en een potentieel aan nieuw talent biede.

Onvoorspelbaar
“De situatie is anders dan voorgaande jaren en door corona is het call- en werkaanbod onvoorspelbaar. SUSA’s Poolconcept maakt ons flexibel en dat is noodzakelijk in deze tijd”, zegt Ellen Westdorp, Manager Klantbediening en Resources bij Rabobank.

Extra capaciteit
“SUSA is een mooie aanvulling op de andere partners waarmee we samenwerken. De manier van plannen en roosteren is bij SUSA anders. De andere partijen leveren de basis aan externe capaciteit. Een week van tevoren geven we aan SUSA de extra benodigde capaciteit door en kunnen we in korte tijd verder opschalen als dat nodig is.” Door deze superflexibele schil kunnen (onverwachte) pieken en zieken worden opgevangen.

50 fte in 5 weken
Het doel is in 5 weken om een studentenpool van 50 fte te realiseren. Naast de planning en ondersteuning in het poolmanagement ontzorgt SUSA ook de werving & selectie. Via e-learning, zelfstudie en digitale sessies worden de studenten in één week opgeleid. Ze kunnen dan klanten, die via de spraakroutering niet op de juiste plek zijn binnenkomen, doorverbinden naar de juiste afdeling. Dat vraagt om goede communicatieve vaardigheden, empathisch vermogen en kennis. “Studenten zijn gemotiveerd, leergierig en pakken zaken snel op. Dat komt wel goed”, aldus Susanne Verhoeve, Coördinator Resources bij Rabobank.

De nieuwe samenwerking bevalt goed, vertelt Ellen. “Om de samenwerking op te starten en zaken met elkaar af te stemmen hadden we in het begin een dagelijkse call met SUSA. Nu alles loopt en we elkaar goed weten te vinden, kunnen we dat langzaam loslaten.”

Bron: SUSA, 4 augustus 2020

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.