"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Valse start Steunloket EZK

Stichting ZZP Nederland trekt aan de bel, omdat veel zelfstandige ondernemers niet in aanmerking denken te komen voor de eenmalige steun van 4000 euro.

De steunmaatregel is door het kabinet ingesteld ter compensatie van lopende bedrijfskosten.

Honderden mails
ZZP Nederland ontving honderden mailtjes van verontruste zelfstandigen, die vrezen dat zij zonder deze steun hun onderneming niet langer overeind kunnen houden.

Eenmalig 4000 euro
De steunvoorziening TOGS betaalt ondernemers eenmalig 4000 euro netto, als zij door de coronamaatregelen veel omzet missen maar wel doorlopende bedrijfskosten hebben. Daarmee zou de onderneming voor even uit de brand moeten zijn.

Bedrijfsactiviteit en woonadres
Helaas is de lijst met bedrijfsactiviteiten die in aanmerking komen niet compleet. Ook de eis van een bedrijfsvestiging buiten het woonadres roept vragen op, bijvoorbeeld bij een woning boven de zaak, of taxibedrijven en marktkooplui. “Als je door de coronamaatregelen geen omzet meer hebt en je bedrijfskosten lopen door, dan moet je niet worden uitgesloten van deze steunmaatregel”, zegt voorzitter Maarten Post.

Stichting ZZP Nederland heeft bewindslieden Wiebes en Keijzer dringend verzocht de verontruste geluiden uit het werkveld serieus te nemen en de regeling waar nodig aan te passen.

Bron: Stichting ZZP Nederland, 30 maart 2020

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.