"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Covebo Group neemt Eurojob over

Covebo Group groeit met 1200 uitzendkrachten door overname Eurojob Hoofddorp

Uitzendgroep Covebo uit Nijkerk heeft Eurojob uit Hoofddorp overgenomen. Covebo, onderdeel van House of HR, versterkt met deze overname haar leidende positie in de uitzendmarkt van arbeidsmigranten in de logistiek- en retailindustrie.

Covebo Group heeft dagelijks circa 8000 uitzendkrachten aan het werk in de sectoren productie, logistiek, bouw en techniek. Een derde hiervan is Nederlands, de overige uitzendkrachten worden geworven in andere EU landen. Het overgenomen Eurojob is gespecialiseerd in het uitzenden van arbeidsmigranten uit de EU en heeft dagelijks circa 1200 uitzendkrachten aan het werk. Opgericht in 2000, is Eurojob de afgelopen jaren verdubbeld in omvang door onder andere vernieuwende oplossingen te introduceren in de retail.
orderpicker, Covebo
De Hoofddorpse onderneming Eurojob behoudt met de overname haar eigen gezicht en identiteit, maar wordt door Covebo Group aanzienlijk versterkt op het gebied van digitalisering, werving en huisvesting.

Eurojob en Covebo verwachten door deze stap een nog betere werkgever voor hun uitzendkrachten te kunnen zijn, omdat beide partijen nu nog sneller en beter in staat zijn om de expertise op grote schaal in te zetten.

Ronald van Adrichem blijft CEO van Eurojob. Van Adrichem: “Wij zien uit naar deze nieuwe stap. Het concept van House of HR spreekt ons erg aan waarin we onze zelfstandigheid kunnen behouden en tegelijkertijd de voordelen van een groep benutten. Zo krijgen we een veel grotere slagkracht.”

Derde overname in drie jaar tijd
De komst van Eurojob naar Covebo Group betekent voor de uitzendgroep de derde overname in drie jaar tijd. Eerder nam Covebo Group in 2017 Effect Personeelsdiensten over en VNOM Bemiddelaar in Techniek (2018). Effect Personeelsdiensten en VNOM Bemiddelaar in Techniek zijn gespecialiseerd in de sectoren bouw en techniek, met Eurojob haalt Covebo een sterke aanwezigheid en grote expertise in huis in de sectoren logistiek en retail in huis.

De verwachte omzet van Eurojob is dit jaar 44 miljoen euro, waardoor de gezamenlijke omzet van Covebo Group uitkomt op circa 350 miljoen euro. Eurojob heeft bijna 50 interne medewerkers en vergroot de positie van Covebo Group in de markt van grote klanten met veelal in-house dienstverlening, aldus CEO Henk Buitink van Covebo Group.

Bron: Covebo Group, 23 oktober 2019

Zie ook
Accent Covebo Group neemt Effect Personeelsdiensten over
Accent Jobs neemt Covebo Uitzendgroep over

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.