"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Quoratio neemt Verhoeve over

Quoratio neemt Verhoeve over
Edwin Groeneveld, Directeur van Verhoeve en Jochem Kentgens, Algemeen directeur van Quoratio.

Quoratio – detacheerder en adviesbureau op het gebied van HR-, salaris-, financiële- en zorgadministratie – neemt Verhoeve, dienstverlener gericht op finance & control over.

Met deze acquisitie versterkt Quoratio haar portfolio op gebied van finance & control en geeft op deze manier invulling aan de groeistrategie. Dankzij deze overname kunnen klanten voortaan kiezen uit een nog breder palet aan diensten.

Quoratio heeft na de overname 650 professionals in dienst en realiseerde de afgelopen drie jaar een autonome groei van 100 procent. De overname biedt deze professionals toegang tot nieuwe opleidings- en doorgroeimogelijkheden. “De dienstverlening van onze beide organisaties sluit naadloos op elkaar aan. Door deze overname verwachten we aan het eind van dit jaar een omzet van 50 miljoen euro te behalen”, vertelt Jochem Kentgens, algemeen directeur van Quoratio. “Daarnaast biedt deze overname ons de mogelijkheid om onze dienstverlening breder aan te bieden, niet alleen in de Randstad, maar in heel Nederland. We zijn daarbij als Quoratio en Verhoeve nu al samen sterk in tal van sectoren, zoals bijvoorbeeld de onderwijs- en zakelijke markt en bij overheids- en zorginstellingen.”

Verhoeve is enthousiast over de overname: “Deze overname is voor ons een mooie kans om onze marktpositie te versterken en geeft de mogelijkheid om uit te breiden in andere vakgebieden, zoals zorgadministratie en zorg control. Daarnaast komt onze cultuur goed overeen en zetten beide partijen sterk in op de continue ontwikkeling van professionals”, aldus Edwin Groeneveld, directeur van Verhoeve.

Inspelen op marktvraag
Quoratio merkt dat opdrachtgevers steeds vaker vragen om oplossingen te bieden voor complexe administratieve vraagstukken, vertelt Jochem Kentgens. Zoals het implementeren van nieuwe systemen of processen en het meenemen van medewerkers hierin. Gezamenlijk zijn wij in staat om deze vraagstukken van kop tot staart op te pakken en de klant zo volledig tot dienst te zijn.

Zorgsector
De zorgsector is een belangrijke markt voor de beide organisaties. Quoratio heeft zijn positie in deze markt vorig jaar al versterkt met de overname van consultancy organisatie Zorgon. De aanvulling van de senior finance & control kennis van Verhoeve biedt klanten in de zorg en daarbuiten volledige ondersteuning in de administratieve bedrijfsvoering.

Bron: Quoratio persbericht, 4 juli 2019

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.