"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Belgisch IMPACT neemt meerderheidsbelang in Haldu Groep

De Belgische uitzendgroep IMPACT heeft een meerderheidsbelang genomen in de gespecialiseerde Nederlandse uitzendorganisatie Haldu Groep uit Groesbeek.

Beide partijen versterken hiermee de positie die ze hebben in de uitzendmarkten voor techniek en bouw.

Hoger niveau
Danny van Hal en Caspar Jansen vormen de directie van Haldu Groep. Zij zien de overname als de volgende stap naar een hoger niveau. “Hierdoor kunnen we onze strategische en operationele slagkracht verhogen in de bouw, techniek en automotive. We kunnen nu nog beter gaan doen wat we al goed deden, namelijk bruggen bouwen tussen werkgevers en werknemers.”

Eigen identiteit
Volgens Eric Dantinne, CEO van IMPACT, komt de visie van beide partijen overeen. “Een focus op eigen personeel en kandidaten, een sterk sourcing network, lokaal en internationaal, en matching van gekwalificeerd talent in techniek en bouw ondersteund door goede administratieve processen. De bedrijven bewaren hun eigen identiteit en halen voordeel uit de gecombineerde omvang en complementaire ervaring in internationale werving. Hierdoor kunnen wij een internationaal netwerk opbouwen en onze internationale klanten in beide landen bedienen.”

Haldu Groep
Haldu Groep is opgericht in 2010 door een fusie van drie bestaande uitzendbureaus, allen gespecialiseerd in technische profielen. De klanten zijn toonaangevende bouwbedrijven en MKB-bedrijven. Haldu werft een groot deel van zijn uitzendkrachten internationaal. Het bedrijf heeft één locatie in Groesbeek, Nederland en realiseerde in 2018 met 35 vaste werknemers een omzet van 23 miljoen euro.

IMPACT
IMPACT is gespecialiseerd in techniek, bouw en office, werft zowel lokaal als internationaal en heeft zijn hoofdkantoor in Hasselt. De schaalvergroting draagt bij aan de groeistrategie die IMPACT heeft opgesteld na de investering door Gimv in de eerste helft van 2018. De acquisitie zal worden uitgevoerd vanuit Xpertise holding, de entiteit boven de verschillende labels van de groep: Impact, TalentLink en Nova Engineering.

Bron: Haldu Groep en IMPACT, 13 juni 2019

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.