"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Monsterboard lanceert Monster Studios voor video-vacatures

Monsterboard lanceert dinsdag een nieuwe app voor werkgevers: Monster Studios.
Monsterboard
Met de app kunnen recruitment- en HR-teams gemakkelijk en snel videovacatures opnemen, bewerken en publiceren via hun smartphone. De toevoeging van video in een vacature maakt het enerzijds voor recruiters en HR managers mogelijk om de voordelen van de vacature, de persoonlijkheid van de werkgever en de bedrijfscultuur beter over te brengen op werkzoekenden. Anderzijds geeft de app kandidaten waardevolle informatie over de functie en werkomgeving.
Monster Studios, app voor video vacatures
App voor video-vacatures
In een video kan een werkgever niet alleen vertellen of laten zien wat een vacature inhoudt, maar ook laten zien hoe de werkplek eruit ziet of een toekomstige collega aan het woord laten. Vervolgens kun je de video met één druk op de knop toevoegen aan een vacature op Monsterboard. Zo kunnen werkgevers binnen enkele minuten een professionele videovacature publiceren.

Werkplek tot leven brengen
“Videovacatures brengen een werkplek echt tot leven, laten het bedrijf en de werknemers goed zien en creëren een persoonlijke band tussen werkgever en kandidaat”, licht Jort Wassenaar, Managing Director Monsterboard, toe.

Video zorgt voor meer sollicitaties
“Werkzoekenden lezen in vacatures liever geen grote stukken tekst meer, zeker niet op hun mobiele telefoon. Video biedt bedrijven de mogelijkheid om een compleet beeld te geven van een baan, wat uiteindelijk zorgt voor een betere match tussen kandidaat en werkgever.”

Getest
Eind 2018 is Monster Studios gelanceerd in de Verenigde Staten. Begin 2019 namen 100 klanten in de VS en meer dan 200 klanten in Europa deel aan een bèta-programma om de app te testen. In de VS zijn al meer dan 200 videovacatures gemaakt en geplaatst via Monster Studios, waarbij er een toename in het aantal sollicitaties te zien was.

Beschikbaar voor iPhone en binnenkort ook voor Android
De Monster Studios app is gratis te downloaden voor Apple iPhone in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Zweden, Frankrijk, Nederland, Canada en Duitsland. Voor Ierland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Tsjechië en Finland is de app beschikbaar aan het einde van mei 2019. Monster Studios is daarnaast eind deze maand ook te downloaden via Android.

Bron: Monsterboard persbericht 21 mei 2019

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.