"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Bedrijfsleven heeft te weinig innovatievermogen

Meer dan de helft (52%) van de werknemers wil desgevraagd graag één dag in de week naar eigen inzicht besteden.

Dit blijkt uit onderzoek van Protime onder duizend werknemers.

Organisatie verbeteren
Het doel van zo’n dag is om nieuwe ideeën en initiatieven de organisatie in te laten vloeien. Meer dan een derde (37%) zou die tijd graag besteden aan persoonlijke ontwikkeling, zoals een opleiding, terwijl 15% wil zoeken naar manieren om de organisatie te verbeteren.

Protime - hoe staat u tegenover één dag per week die u naar eigen inzicht mag besteden?

Innovatiedag
Sommige organisaties experimenteren hier al mee. Een deel (14%) krijgt namelijk al een dag per week om naar eigen inzicht te besteden, 10% besteedt dit aan persoonlijke ontwikkeling, en 4% gebruikt dit om verbeteringen aan te brengen in de organisatie. Werknemers in leidinggevende functies (25%) kiezen er vaker voor om verbeteringen in hun organisatie aan te brengen dan uitvoerende werknemers (13%).

Te druk
Een derde (34%) zit niet te wachten op een vrij te besteden dag. Bijna een vijfde (18%) heeft nu al te veel werk, en 16% weet simpelweg niet wat ze met die tijd moeten doen.

Lucas Polman, directeur Protime Nederland: “Door medewerkers te stimuleren om uit hun routine te komen zorg je ervoor dat nieuwe ideeën ontstaan. Het is van groot belang dat zij leren na te denken buiten de kaders van hun eigen functie. HR kan een handje helpen door beleid te formuleren over hoe innovatie een plek krijgt in de organisatie.”

Bron: Protime, 2 april 2019

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.