"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Meest Invloedrijke Recruiter – 10e editie

#MIR2018 – 10e editie verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter

‘Record aantal mensen heeft al gestemd op favoriete recruiter. We gaan echt door het dak. Op 17 januari sluit de stemming, op 18 januari maakt de jury de winnaars bekend.’


Recruitment is hot. De schaarste aan personeel stuwt de vraag naar ervaren en getalenteerde recruiters. De Academy for Recruitment is hier sinds 2015 op ingesprongen met een gerichte opleiding.

Bas Westland
Bas Westland

Bas Westland, de initiatiefnemer van de MIR-verkiezing, herkent de animo voor het vak in het aantal genomineerden voor de wedstrijd en het aantal inmiddels uitgebrachte stemmen op de favorieten. “In 2017 werden er 17 kandidaten genomineerd. In 2018 waren het er maar liefst 29 en zijn er al meer dan 4.000 stemmen uitgebracht.”

MIR 2017
Tamara Rood werd in de afgelopen editie gekozen tot Meest Invloedrijke Recruiter. Caspar Kipp won toen de publieksprijs in de categorie Agency. Alcides da Graca won in de categorie Interim. Jolien Heijnen werd gekozen als nieuw talent 2017 door zowel publiek als vakjury. En wie haalt deze titels binnen voor het jaar 2018?

Koplopers 10e editie
Gemeten naar het aantal stemmen is Tessa de Jong, categorie interim recruiter, in de nieuwe editie in feite niet meer te kloppen. Reggie Ebbe (Coolblue) en Bryan Peereboom (Wortell) gaan aan kop in de categorie corporate recruiter. Jamie van Raaij (Yacht) en Michelle Thijssen (Personato) leiden het strijdtoneel in de categorie agency recruiter.
Sylvia Wools (Achmea) is koploper in de categorie aanstormend talent, een categorie voor recruitment professionals met maximaal twee jaar ervaring in het vak.

Transparant proces
“Ik wilde graag een transparant proces. Iedereen kan real time volgen hoe de wedstrijd verloopt omdat de uitslag online wordt getoond en bijgehouden,” vertelt Bas Westland. “We zien dat millennials deze keer de verkiezing domineren. Zij hebben van nature al veel ervaring met het maken van video’s. Dat helpt omdat elke recruiter die nu meedoet aan de wedstrijd zich moet profileren met een video. De video’s worden door Cammio gefaciliteerd, de genomineerden kregen ook een videotraining. Inmiddels hebben al bijna 4000 mensen op hun favoriete recruiter gestemd.”

De genomineerden geven in hun video antwoord op vijf vragen:

  • Wat is je grootste recruitmentsucces van het afgelopen jaar?
  • Wat is je belangrijkste recruitmentinnovatie van het afgelopen jaar?
  • Wat heb je het afgelopen jaar gedaan om bij te blijven in je vak?
  • Hoe heb jij je kennis over je vak het afgelopen jaar binnen én buiten je bedrijf gedeeld?
  • Wat is volgens jou de belangrijkste recruitmenttrend voor 2019?

Recruitmenttrends 2019
Recruiters noemen employer branding als een belangrijk thema in 2019. De candidate journey gaat ook dit jaar centraal staan. Hoe ervaart een kandidaat het sollicitatieproces, de onboarding, zijn interne werkbegeleiding en tenslotte ook weer zijn offboarding? Dat bepaalt in hoeverre medewerkers zich als ambassadeur willen opstellen voor het bedrijf waarbij ze werken of gewerkt hebben. De toename van technologie in het recruitmentproces maakt de onderscheidende menselijke factor in het vak alleen maar groter. En, naast de strijd om gewilde schaarse kandidaten, kunnen organisaties zich ook nog meer verdiepen in de mogelijkheden van inclusief werkgeverschap, het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Genomineerden
De genomineerden voor de felbegeerde titel Meest Invloedrijke Recruiter waren dit jaar:

Bob Kolstein (BAM Bouw en Vastgoed)
Bryan Peereboom (Wortell)
Charlie Windhorst (Mirabeau)
Ingrid Bredius (ITON/QRC)
Ivo Bremer (BAM Infra)
John Meijdam (Arup)
Koen Olmer (KvK)
Linsey Sterk (Alliander)
Reggie Ebbe (Coolblue)
Silvie Forger – van Steensel (Stedin)
Ana Vera Baeza (Evean/Talentsourcer)
Falko Hage (Rijksoverheid/TalentMapper)
Martijn Smit (Transdev/Adver Online)
Monique de Jong (Monique de Jong Recruitment)
Nienke Schepers- van Dijk (Deloitte/We Find Talent)
Teddy Dimitrova (Scale Force Talent)
Tessa de Jong (FYGI)
Coco van der Veer (TempoTeam)
Jamie van Raaij (Yacht)
Lente Lunda Leenders (Recruit4.work)
Michelle Thijssen (Personato)
Milou van Regteren (Independent Recruiters)
Pia de Wijer (Hofstad Search)
Stéphanie Springer-Hendriksen (YER)
Stijn Koehler (PHIND)
Lina Lucinskaite (WeAreKeen)
Ruben Haas (QOORE Recruitment)
Sven Zegers (Personato)
Sylvia Wools (Achmea)

Over de verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter
De verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter is een initiatief van Bas Westland, Hoofdredacteur van de blog EmploIT.nl. De verkiezing wordt sinds 2009 jaarlijks gehouden. Eerdere overall-winnaars zijn: Tamara Rood (juryprijs Meest Invloedrijke Recruiter 2017), Caspar Kipp (publieksprijs 2017), Joris van den Beuken (2016), Koos Wurzer (2015), Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009).
De Meest Invloedrijke Recruiter van het jaar word je niet zomaar. Om mee te kunnen doen aan deze verkiezing van EmploIT.nl moet je genomineerd worden door je vakgenoten, klanten of kandidaten in de categorieën Agency, Corporate, Interim en Talent. Na de nominatieronde volgt een verkiezingsronde waarin het publiek en een vakjury video’s van de genomineerden beoordelen. De vakjury bestaat dit jaar uit Ronald van Driel, Marco Hendrikse, Gusta Timmermans en de nieuwe aanwinst Ellen van Hierden. Ook de winnaar van de vakjuryprijs van de Meest Invloedrijke Recruiter 2017 Tamara Rood maakt deel uit van de jury.

De vakjury komt 17 januari bij elkaar om de winnaars te bepalen voor de vakjuryprijs. De winnaars worden een dag later, op 18 januari 2019, bekendgemaakt op EmploIT.
Bijna dus.

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.