"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Minder busritten in Utrecht door chauffeurstekort

Door een tekort aan buschauffeurs zullen de komende weken diensten (en dus ritten) vervallen in de provincie Utrecht.

Dat meldt Keolis, het bedrijf waar Syntus Utrecht onder valt.

Criteria
Op doordeweekse dagen zal het om een beperkt aantal diensten per dag gaan. Deze voldoen aan een aantal criteria: de diensten zijn kort en de ritten hebben een lage bezetting of zijn ritten op een hoogfrequente lijn.

Beheersbaar
Woordvoerder Hanneke Ruiter: “Met deze keuze houden we de basisdienstregeling en de dienstverlening zo veel mogelijk in stand. Hiermee lossen we het probleem niet op, maar kunnen we het wel beheersbaar maken. We hopen daarmee de overlast voor onze reizigers zoveel mogelijk te beperken.”

Lange termijn
Voor de langere termijn wil het bedrijf de flexibele schil verder beperken, een betere verdeling realiseren van het zomerverlof over een periode van twaalf weken in relatie tot de te rijden diensten, directe werving van eigen personeel in plaats van de inzet van uitzendkrachten en een campagne om de aantrekkelijkheid van het beroep te promoten.

Ook andere bedrijven, zoals Connexxion en Arriva, hebben moeite om chauffeurs te vinden. Hermes hield pas nog een Ladies Day om vrouwelijke chauffeurs te vinden.

Syntus adviseert reizigers om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Bron: Keolis, 28 augustus 2018

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.