SLUIT MENU

Fabulous 20 – Flexbranche 2018

Fabulous 20 Flexbranche, de vijfde editie!

Een initiatief van Capitalmind Corporate Finance Advisory in samenwerking met FlexNieuws.

20 snelst groeiende bedrijven 2016-2014

Capitalmind, corporate finance advisory

De lijst is gebaseerd op geconsolideerde jaarcijfers. Voor de samenstelling van de lijst is gekeken naar de gemiddelde groei van leveranciers in de flexbranche over de jaren 2016, 2015, 2014, waarbij de beursgenoteerde ondernemingen buiten beschouwing zijn gelaten.

Top 3 Fabulous 20 Flexbranche 2018, bekijk de editie

De lijst gaat vergezeld van een toelichting op de ontwikkelingen bij de hoogst genoteerde spelers.

Top 3

1. Redmore Group
www.redmore.eu
De Redmore Group voert de labels Talent&Pro, Triple A – Risk Finance en Profource. Ze werken op detachering- of consultancy basis voor de belangrijkste financiële dienstverleners: verzekeraars, banken, pensioenfondsen en -uitvoerders en vermogensbeheerders. Daarnaast richten ze zich op de (semi)overheid, zorg en grootzakelijke markt. De labels bieden ook totaalprojecten zoals Business Proces Outsourcing.

2. Pay for People Group
www.payforpeople.nl
De Pay for People Group wordt gevormd door Holland Payroll, Pay for People, Smart Services en Tentoo.
Holland Payroll is specialist in het helpen aannemen van expats en verlonen van flexibel personeel. Pay for People helpt ondernemers in de uitzendbranche door de backoffice te verzorgen. Denk hierbij aan de verloning, de facturatie en het debiteurenbeheer. Smart Services biedt payrolling aan voor het mkb. Tentoo laat freelancers en zzp’ers onbekommerd ondernemen. Daarnaast verzorgt Tentoo de salarisadministratie van vast personeel voor het mkb en ondersteunt zij organisaties met HR-advies.

3. Myler
www.myler.nl
Myler is dagelijks op zoek naar de beste flexibel inzetbare IT-professionals die een uitdagende opdracht bij een grote opdrachtgever wensen. Opdrachtgevers zijn onder andere financiële dienstverleners, overheidsinstellingen, corporate organisaties, multinationals, hogescholen en universiteiten. ‘Wij helpen hen bij het organiseren van hun flexibele IT-behoefte en vult deze optimaal aan met de beste professionals. Daarnaast ontzorgen wij hen met het administratieve inhuurproces, dat compliant is met de actuele wet- en regelgeving.”

Sterke groei, nieuwkomers en consolidatie
De top 20 laat een sterke omzetgroei zien. De nieuwkomers in de lijst zijn allen binnengekomen in de top 10. De hoogste hiervan, Redmore Group, groeide van € 3,2 miljoen omzet in 2014 tot € 101,7 miljoen omzet in 2016. De tweede nieuwkomer, Myler, groeide van € 76,9 miljoen omzet in 2014 naar € 200,2 miljoen omzet in 2016 en kwam daarbij binnen op de derde positie. De laatste nieuwkomer, The Human Network, groeide van € 20,4 miljoen omzet in 2014 tot € 38,1 miljoen omzet in 2016 en behaalde daardoor de achtste positie. De consolidatieslag heeft zich voortgezet zoals blijkt uit het aantal overnames en fusies.

Fabulous 20 Flexbranche 2018, bekijk de lijst

Zie ook de voorgaande edities
Fabulous 40 – Flexbranche 2017
Fabulous 40 – Flexbranche 2016
Fabulous 40 – Flexbranche 2015
Fabulous 40 – Flexbranche 2014

Bron: FlexNieuws, juli 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.