"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

SD Worx Holding neemt Flexpoint Group over

SD Worx Holding kondigt de overname van Flexpoint Group aan.

Met de overname van VIO Interim in oktober vorig jaar heeft SD Worx Holding haar positie in de groeiende markt voor flexibel werk verstevigd. De acquisitie van Flexpoint Group betekent een uitbreiding van haar positie als belangrijke HR dienstverlener naar Nederland.

Tot de Flexpoint Group behoren Flexpoint, Easymatch Payrolling, Equipe, Trento Engineering, Trace en Redirect. De bedrijven zijn actief op het gebied van uitzenden, detacheren, werving & selectie, loopbaanbegeleiding, outplacement, specifieke payroll voor uitzendkrachten en HR consultancy. Flexpoint Group is al meer dan twintig jaar actief, telt ruim 240 voltijdse medewerkers en heeft zowat vijftig vestigingen in België en Nederland. Dagelijks werken meer dan zesduizend flexwerkers voor opdrachtgevers binnen verschillende marktsegmenten. Flexpoint Group draaide in 2017 een omzet van meer dan 160 miljoen euro.

Staffing in de lift
De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet zich volop door en speelt in op de vraag van bedrijven om sneller te schakelen, tijdelijk piekmomenten op te vangen of om vacatures die blijven openstaan versneld in te vullen. Bedrijven zetten ook steeds meer zelfstandigen in op tijdelijke projecten.

“Er zijn dus nog heel wat groeikansen in de markt van staffing, die verder gaat dan enkel uitzendwerk. Denk aan werving & selectie, assessment, project sourcing en outplacement, specialisaties die Flexpoint Group allemaal heeft”, zegt Filip Dierckx, voorzitter van de Raad van Bestuur van SD Worx Holding. “Flexpoint Group heeft een sterke voetafdruk in Nederland en Franstalig België maar is ook in Vlaanderen goed vertegenwoordigd. Met deze overname verhogen we onze omzet binnen staffing tot om en nabij 300 miljoen euro en sluiten we aan bij de subtop. Het is onze ambitie om tegen 2022 binnen staffing tot de top vijf in België te behoren en een sterke groei te realiseren buiten België. In Nederland willen we het groeiplan van de Flexpoint Group versneld uitvoeren. Dat betekent dat we zowel in België als Nederland op zoek zijn naar talent om deze groei mee te realiseren.”

Bron: SD Worx, 14 juni 2018 en Flexpoint

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.