"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Open Hiring™, aan het werk zonder sollicitatiegesprek

Start Foundation investeert in het initiatief Open Hiring™ van Greyston, een Amerikaanse organisatie die ‘opendeurinhuurbeleid’ en de meest radicale vorm van anoniem solliciteren ter wereld hanteert.

Greyston Bakery levert wereldwijd producten aan partners als Ben & Jerry’s, Delta Airlines en Whole Foods, en geeft via Open Hiring™ kansen aan mensen die niet langer welkom zijn op de arbeidsmarkt. “We don’t hire people to bake brownies, we bake brownies to hire people.”, zie Twitter/GreystonBakery

Greyston gaat een vestiging openen in Amsterdam. Het wil Nederland kennis laten maken met Open Hiring™. Start Foundation staat Greyston hierin bij en heeft 500.000 dollar toegezegd om de eerste voorbereidingen te starten.

Aan de komst van de Amerikanen is ruim 1,5 jaar voorbereiding voorafgegaan. Greyston en Start Foundation werden terzijde gestaan door amsterdam inbusiness, dat beide partners wist te overtuigen om de bakkerij in Amsterdam te vestigen. “Amsterdam is zeer verheugd over de komst van Greyston naar de stad. De competitie was heftig. Zo waren ook Londen en Manchester in de race, maar was het onze stad die Greyston het meest overtuigde. Het Open Hiring™-model biedt Amsterdammers kansen om volwaardig mee te kunnen doen op de arbeidsmarkt, ongeacht hun verleden”, aldus Dieter Oude Kotte, Senior Advisor Foreign Investments bij amsterdam inbusiness.

Bekijk hoe het systeem werkt

Pilots voor Europees Open Hiring™-model
Greyston en Start Foundation starten samen een aantal pilots, zodat het Open Hiring™-model aangepast kan worden aan de Europese en Nederlandse omstandigheden. Het ‘Europese Open Hiring™-model’ moet klaar zijn op het moment dat de bakkerij haar Amsterdamse vestiging opent in 2020. De partners verwachten in 2020 zo’n zestig banen gecreëerd te hebben en ruim tweehonderd trainingen. In 2030 moeten dit duizenden baankansen zijn geworden bij talloze bedrijven.

Bron: Start Foundation, 25 oktober 2017

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.