"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Schiphol Group en Erasmus MC aantrekkelijkste werkgevers 2018

Schiphol Group en Erasmus MC zijn vandaag benoemd tot meest aantrekkelijke werkgevers van 2018. Philips trad toe tot de Hall of Fame en is daarmee een van de twaalf meest aantrekkelijke werkgevers wereldwijd.

De organisaties wonnen de award op basis van het Randstad Employer Brand Research onder 12.332 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar naar de aantrekkelijkheid van in totaal 478 bedrijven.

Schiphol Group, Erasmus MC Rotterdam en Philips, trotse winnaars van de Randstad Awards 2018
Schiphol Group, Erasmus MC Rotterdam en Philips, trotse winnaars van de Randstad Awards 2018

In dit onderzoek scoren werkenden en niet-werkenden werkgevers op onder andere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer. Respondenten gaven ook antwoord op de vraag welke aspecten van belang zijn om als werkgever aantrekkelijk gevonden te worden. Directeur arbeidsmarkt en MVO Marjolein ten Hoonte reikte de prijs uit: “De Randstad Award is een prijs om trots op te zijn. Het is als het ware een publieksonderscheiding, op basis van criteria die werkend Nederland belangrijk vindt.”

Schiphol Group scoorde bij werkend Nederland met name hoog op drie aspecten. Het wordt gezien als een bedrijf dat financieel gezond is, de nieuwste technologie gebruikt en interessante baan-inhoud biedt. De nummer twee in de Randstad Award ranking – KLM – scoorde goed op het criterium ‘goede reputatie’. ANWB eindigde als nummer drie in de private sector.

Bron: Randstad, 6 april 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.