"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU lanceert dit jaar platform ZZP-dienstverleners

De ABU gaat dit jaar een speciaal platform in het leven roepen voor ZZP-dienstverleners.

Dat zegt Lisette van Rossum, beleidsmedewerker ABU, in gesprek met ZiPconomy. “Daarmee kunnen wij in Den Haag één geluid namens de branche van zzp-dienstverleners laten horen. Het platform is ook bedoeld om kennis te delen en kwaliteit centraal te zetten.”

Kwaliteit borgen is cruciaal voor zowel de zzp’ers aan de ene kant als de opdrachtgevers aan de andere kant. Hoe is dat inzichtelijk te maken. Er wordt niet gewerkt aan een apart keurmerk voor de bemiddelaars. Wel is het de bedoeling te controleren of de aangesloten deelnemers als ‘goed opdrachtgever’ gedragen.

Code Goed Opdrachtgeverschap
“Wij willen dat deelnemers de ‘Code Goed Opdrachtgeverschap’ onderschrijven, die we hebben opgesteld samen met PZO, en die we nu verder ontwikkelen met werkgeversvereniging AWVN,” zegt Van Rossum. “We denken hard na over welke andere criteria je daaraan nog zou kunnen toevoegen. We willen in elk geval geen cowboys toelaten. Dan liever maar wat minder deelnemers.”

Bron: ZiPconomy, 9 april 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.