"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Werkzame beroepsbevolking in Zuid-Limburg niet gegroeid

De werkzame beroepsbevolking van Zuid-Limburg was in 2016 vrijwel even groot als in 2003, terwijl die van heel Nederland toenam met 8 procent.

De omvang van de Zuid-Limburgse bevolking nam tussen 2003 en 2016 af, in het bijzonder van Parkstad. De voorbije twee jaar groeide de economie van Zuid-Limburg wel meer dan gemiddeld. Dit meldt het CBS op basis van een maatwerkopdracht voor Limburg Economic Development (LED).

Zuid-Limburg vormt een van de vier regio’s (van de veertig) waarin de werkzame beroepsbevolking in 2016 niet hoger was dan in 2003. Binnen de regio Zuid-Limburg was het aantal werkenden in Parkstad, de regio waarin bijvoorbeeld Heerlen en Landgraaf vallen, in 2016 iets lager dan in 2003. In de andere twee regio’s in Zuid-Limburg – Maastricht Heuvelland en Westelijke Mijnstreek – was het aantal werkenden aan het eind van de periode gelijk aan dat aan het begin. Sinds 2014 is de werkzame beroepsbevolking in alle drie de Zuid-Limburgse regio’s wel iets toegenomen. Lees meer

Bron: CBS, 11 december 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.