"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Interview Ela Timar, Interactief Groep, Intercedent van het Jaar 2017

Ela Timar, Interactief Groep, Intercedent van het Jaar 2017

Een ongelooflijke doorzetter is ze, en een warme persoonlijkheid.
De jury van de Verkiezing Intercedent van het Jaar 2017 vond haar eruit springen tijdens de laatste zware finaledag, waar tien finalisten streden om deze felbegeerde titel.

Ela Timar is een intercedent in hart en nieren volgens haar werkgever Mari-Jon Keijlewer, die haar heeft voorgedragen voor de competitie.

Interactief Groep / samen sterk in werk

“Ik wist niet dat Mari-Jon mij had aangemeld,” vertelt Ela. “Toen ze sms’te dat ik in de selectie zat, dacht ik eerst: ze maakt een grapje. Pas later besefte ik dat het serieus was. Maar dit is leuk, dacht ik. Wat een journey! Bij elke ronde in de competitie dacht ik: nu ga ik afvallen. Maar nee! De eerste ronde was een kennistest over wet- en regelgeving. Daar kwam ik doorheen. Toen volgde de ronde met een commercieel assessment. Ik dacht: ik ben intercedent, geen verkoper. En toch ging ik het doen. Opnieuw mocht ik naar de volgende ronde, waarin ik een film moest maken: weer een uitdaging! Ik heb zelf alle scênes bedacht en ook de teksten geschreven. 100% mijn eigen invulling. Dat voelt goed. Ik ben blij met het resultaat.”

Kortom, Ela heeft het talent om zich door moeilijkheden heen te slaan en van niets iets te maken.
“Ik was twintig jaar, ik kwam naar Nederland vanuit Polen en werd appelplukster. Maar ik wist toen al: ik wil carrière maken en studeren. Omdat ik de taal nog niet kende, voelde ik me overal buiten staan. Ik heb toen een taalboek gekocht voor buitenlanders. Binnen een jaar heb ik de Nederlandse taal geleerd en ik wist: nu kan ik studeren.

Als appelplukster had ik geld verdiend voor een opleiding. Ik heb mij aangemeld bij Schoevers voor de verkorte hbo-opleiding Office Management. Dat was keihard werken. Ik stond vroeg op en kwam elke dag na school thuis, ging eten en zat te leren tot na middernacht. Zo ging het elke dag. Ook in de weekenden draaide alles voor mij om de studie. Het was heel pittig. Op een bepaald moment dacht ik: dit lukt me nooit. Toen ik het wilde opgeven, kreeg ik opmerkingen te horen zoals: we hebben nog wel een schoonmaakster nodig. Dat gaf de doorslag. Ik heb me er in vastgebeten: nu zal ik het laten zien. In twee jaar tijd heb ik de studie afgerond. Ik behaalde zelfs de derde prijs met mijn eindcijfers en ging met bloemen naar huis.

Omdat ik veel interesse heb in mensen, leek het me leuk om in de uitzendbranche te werken. Ik vond een baan als intercedent. Inmiddels werk ik vijftien jaar in deze branche en doe ik het met veel plezier en passie. Interactief biedt mij veel mogelijkheden en steunt mij in mijn ontwikkeling.

Dus ja, ik ben heel doelgericht, maar ook een levensgenieter. Ik wil positief in het leven staan. Ik ben ook heel dankbaar voor de steun van mijn collega’s. Succesvol ben je dankzij de samenwerking met je collega’s. Zo zie ik dat. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, omdat wij een leuk team zijn. We vullen elkaar aan. Dat maakt elke dag geweldig.”

Ela Timar, Intercedent van het Jaar 2017
Ela Timar, Intercedent van het Jaar 2017

Kroon op het werk
Mari-Jon Keijlewer-Van Herk, directeur van de Interactief Groep, is razend trots op Ela en vertelt:
“Bij de Interactief Groep behoort Interactief Food en Logistiek, Interactief Productie en Techniek en Allure, dat personeel levert voor de administratieve sector. Wij zijn een groep bedrijven. We leveren personeel aan klanten in de regio Rotterdam, Zuid-Holland. Dat doen we nu bijna 20 jaar.

Ik ben medeoprichter van het bedrijf en nu de enige eigenaar. We werken met 27 mensen op kantoor en zo’n 1.500 mensen in het veld. Samen zijn we op weg om een grote sprong voorwaarts te maken. Sinds de economische crisis hebben we een nieuwe koers uitgezet, om kwaliteit en een eerlijke arbeidsmarkt te kunnen garanderen voor onze medewerkers én onze klanten.
De verkiezing van Ela tot Intercedent van het Jaar is voor ons een kroon op het werk. We proberen in elk opzicht het uitzenden op een hoger plan te brengen. Dat is niet altijd eenvoudig, want wij leveren veel personeel voor productiewerk. We hebben nieuwe producten en diensten ontwikkeld in ons uitzendpakket, gericht op de vraag naar compliance binnen de arbeidsmarkt.

Ons team bestaat bijna helemaal uit arbeidsmigranten of nakomelingen van arbeidsmigranten. Een gemêleerd gezelschap, prachtig om mee samen te werken. We proberen voor de arbeidsmigranten het verschil te maken. De markt van werk voor arbeidsmigranten verandert enorm .

De doorzettingskracht van Ela laat zien dat mensen boven zichzelf uit kunnen stijgen als ze een crisis doormaken. Dat heb ik zelf ook ervaren toen wij, net als veel uitzenders, een zware tijd doorstonden in de economische crisis. Ik merkte hoeveel steun ik toen kreeg uit mijn team. Samen hebben we nieuwe initiatieven weten te ontwikkelen. Dat vind ik fantastisch. Ela kwam precies in die periode bij ons werken. We hebben in de afgelopen jaren nieuwe opdrachtgevers gevonden, pitches gedaan en tenders gewonnen. De business loopt goed. Interactief heeft zich vernieuwd. Vergeleken met onze werkwijze twintig jaar geleden, lijken wij een compleet nieuw bedrijf.

We hebben veel goede mensen in ons team. Met hen en met mensen zoals Ela maak je voor opdrachtgevers het verschil. Ieder van ons beseft: het is keihard werken. Het draait om presteren en zakelijk inzicht, maar ook om betrokkenheid bij uitzendkrachten en bij opdrachtgevers, want zij hebben net zo goed heel moeilijke tijden doorgemaakt.

Wij zijn altijd een beetje eigenwijs geweest. Ik was deze week bij de uitreiking van een Rotterdamse ondernemersprijs en daar won een klant van ons. Hij zei het zo tegen mij: ‘Wij hebben onszelf opnieuw moeten uitvinden. En jullie zijn ook constant met ons mee veranderd. Als wij het moeilijk hadden, dachten jullie mee in de oplossingen.’ Dat is voor mij het grootste compliment dat je kunt krijgen.”

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.