"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Spielwork gaat voor realistische vacatures

Spielwork lanceert vandaag, samen met onder anderen KPN, TNT en Nespresso, het ‘eerlijkste jobboard van Nederland’. Hun vacatures laten kandidaten zien hoe het er écht aan toegaat in de baan.

Met de vacatures van Spielwork, zonder holle nietszeggende termen, moeten bedrijven werknemers aantrekken die beter bij ze passen en langer blijven en kunnen werknemers zonder verkeerde verwachtingen aan een baan beginnen.

Mismatch
Onderzoek toont aan dat 75% van de werknemers niet weet wat ze dagelijks gaat doen als ze aan een nieuwe baan beginnen. Dat vergroot de kans op een mismatch, met grote kosten tot gevolg. Want vertrekt een hoogopgeleide werknemer omdat het daadwerkelijke werk toch niet voldoet aan de verwachtingen, dan kost het een bedrijf tussen de 30.000 en 100.000 euro om die persoon te vervangen.

Manus Aa, oprichter Spielwork

Oprichting
Ondernemer Manus Aa kwam op het idee voor Spielwork toen hij anderhalf jaar geleden als fiscalist bij Loyens & Loeff aan het rondkijken was naar andere banen. “Het viel me op dat vrijwel elke vacature er hetzelfde uitzag: generieke verkoop​teksten en bullet-points met taken en vereisten. ‘We zijn een jong, dynamisch bedrijf op zoek naar een hands-on teamplayer zonder 9 tot 5 mentaliteit.’ Oké, dacht ik, maar wat houdt die functie nou eigenlijk in? Wat doe je op een dag? Wat zijn de leuke dagen? Wat de mindere? En wat ga ik verdienen? 99 procent van de vacatureteksten geeft hier geen antwoord op.”

Spielwork Vacature

Missie
Dat gaat Spielwork anders doen. De visie daarbij is dat eerlijkheid het langst duurt. Daarom onderzoeken de vacaturemakers van Spielwork zelf eerst wat de baan inhoudt. Manus: “We praten niet alleen met de recruiter, maar vooral ook met de werknemer in de functie. Wij maken alle content om een zo visueel en realistisch mogelijk beeld te creëren. Denk aan infographics, foto’s en video’s. We werken alleen met bedrijven die transparant durven te zijn. Daarom zie je altijd wat het salaris is, hoeveel uur je werkt en hoe de werkweek gaat worden. Zo maken we vacatures die laten zien wat een functie echt inhoudt en verder gaan dan termen als ‘dynamisch’ en ‘marktconform’.”

Bron: Persbericht Spielwork.com, 12 oktober 2017

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.