"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Randstad Q3 2017 omzetgroei 10%

Uitzendorganisatie Randstad heeft in het derde kwartaal van dit jaar een 10% hogere omzet behaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De omzet bedroeg bijna 5,9 miljard euro, vergeleken met ruim 5,3 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. Organisch (zonder overnames) groeide de omzet met 9%.

Bekijk de kwartaalcijfers

De nettowinst bedroeg ruim 165 miljoen euro, tegen 177 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst viel lager uit door investeringen na de overname van Monster in de VS. Randstad besteedde in het afgelopen kwartaal 21 miljoen euro aan de reorganisatie van Monster.

Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg 288 miljoen euro, tegen bijna 271 miljoen euro vorig jaar.

CEO Jacques van den Broek van Randstad gaf aan dat de groei van de omzet in Europa mede te danken is aan meer digitale initiatieven. In de Verenigde Staten bleef de groei stabiel.

Randstad heeft wel ‘Monster-probleem’
Er werd het afgelopen derde kwartaal 21 miljoen euro uitgetrokken voor een reorganisatie bij Monster. En volgens financieel topman Robert Jan van de Kraats blijft het daar niet bij. Lees meer via Volkskrant.nl

Bron: Randstad.com, 24 oktober 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.