"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Accent Covebo Group neemt Effect Personeelsdiensten over

Accent Covebo Group, één van de bedrijven die onder de overkoepelende vlag varen van House of HR, neemt het Nederlandse bedrijf Effect Personeelsdiensten over dat gespecialiseerd is in het bemiddelen van vaklieden.

De groep versterkt hiermee de positie in de sectoren bouw en techniek, die momenteel als gevolg van de aantrekkende economie, permanent op zoek zijn naar talent, ook buiten de Nederlandse landsgrenzen.

Uit het persbericht bij de overname:

Dezelfde waarden
Accent Covebo is gevestigd in Nijkerk en biedt bedrijven en kandidaten flexibele rekruteringsoplossingen in de bouw, techniek, logistiek en productie. In 2016 maakten 1.400 bedrijven en 13.800 kandidaten gebruik van de diensten van Accent Covebo. De specialiteit van Accent Covebo, dat sinds 2015 deel uitmaakt van The House of HR en in 2016 een omzetstijging boekte van 21%, ligt in het zoeken van medewerkers die complexe projecten kunnen helpen uitvoeren die heel veel flexibiliteit vragen. Zo kan de groep voor medewerkers zorgen voor flexibele ad hoc opdrachten zoals het opmaken van het inventaris bij bedrijven die heel seizoensgebonden activiteiten hebben. Kenmerkend voor Accent Covebo is ook dat het een netwerk heeft opgebouwd met vestigingen in Polen en Spanje om in heel Europa de beste arbeiders te kunnen aantrekken en dat het bedrijf die buitenlandse arbeiders de kans biedt om zich snel in Nederland te integreren. Om de positie op de Nederlandse markt in de sectoren bouw en techniek verder te versterken neemt Accent Covebo nu Effect Personeelsdiensten over, een bedrijf dat dezelfde waarden hoog in het vaandel heeft staan.

Bemiddelaar in ervaren vaklieden
Effect Personeelsdiensten is in 2009 opgericht door Dennis Ikink en Rick Scholten. Sindsdien is Effect uitgegroeid tot een sterke regionale speler met dagelijks circa 350 Nederlandse vaklieden aan het werk in de bouw en techniek. Met een compact team van 10 interne medewerkers wordt vanuit Oldenzaal de operatie aangestuurd. Net als Accent Covebo draagt ook Effect ondernemerschap hoog in het vaandel tijdens het dagelijks handelen. “Met een persoonlijke en professionele benadering van zowel organisaties als kandidaten, is Effect in staat geweest een sterke groei en winstgevendheid te realiseren. Langdurige relaties met klant en medewerker liggen aan de basis van dit succes,” zegt Henk Buitink, CEO van Accent Covebo. “Door de integratie in Accent Covebo kan Effect nu dadelijk gebruik maken van ons internationale wervingsnetwerk én van de diensten van ons support center. De overname is een nieuwe stap om onze ambitie waar te maken om tegen 2021 dagelijks 2.500 vaklui in bouw en techniek aan het werk te zetten.”

Dennis Ikink en Rick Scholten, de oprichters van Effect, blijven aan in hun huidige rol van directie en gaan in samenwerking met Accent Covebo Group hun ambitie van verdere groei en professionalisering verwezenlijken.

Over House of HR House of HR is actief in het volledige landschap van HR-oplossingen. Met zijn tien merken en meer dan 500 kantoren, verspreid over 10 landen, realiseerde het in 2016 een geconsolideerde omzet van €1,2 miljard. Accent, Accent Covebo, TimePartner en Zaquensis zijn actief in de uitzendsector. Abylsen, Aero, IBB, Continu en tec leveren engineering consultancy diensten. Logi-Technic zorgt voor technische outsourcing.

Bron: Covebo, 11 september 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.