SLUIT MENU

Toename aantal snelgroeiende bedrijven in 2016

Het aantal snelgroeiende bedrijven is in 2016 toegenomen. Vooral in de bouw en de horeca steeg het aantal bedrijven dat hun personeelsbestand snel uitbreidde.

Qua absolute aantallen zitten ook bij de handelaren en zakelijke dienstverleners veel snelle groeiers. Onder deze laatste categorie vallen ook de uitzendbureaus.

Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het Nederlandse bedrijfsleven.
Snelgroeiende bedrijven naar sector in 2016, bron CBS

In totaal telde het bedrijfsleven vorig jaar bijna 7 300 bedrijven die als ‘snelle groeier’ kunnen worden aangemerkt. Dat is het hoogste aantal sinds de start van de metingen in 2010. Ook op jaarbasis steeg het aantal snelle groeiers: in 2015 waren er nog 6 200.

Een bedrijf (met tien of meer werknemers aan het begin van de groeiperiode) groeit snel als het aantal werknemers er in drie achtereenvolgende jaren gemiddeld met minstens 10 procent toeneemt. Dat kan door overname van een ander bedrijf, of door het aannemen van nieuwe mensen. Bij de snelgroeiende bedrijven uit 2016 kwamen er in drie jaar tijd ruim 365 duizend werknemers bij. Een op de zes snelle groeiers groeide (mede) na een overname.

Bron: CBS, 1 augustus 2017

* Sinds kort heeft HelloFlex people een startersgids ontwikkeld voor mensen die een uitzendbureau willen starten.

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.