"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Samenwerking Connecting2U, Sparta en JobXion

Connecting2U, Sparta en JobXion; bewust betrokken bij leerlingen.

Connecting2U, Sparta en JobXion hebben de handen ineen geslagen. Doel is om jongeren uit te laten stromen naar regulier werk met een toekomstperspectief. Centraal staat ontwikkeling van talent, werkervaring opdoen en opgeleid worden.

Connecting2U is een re-integratiebureau met een duidelijke, onderscheidende visie. Zij ondervinden dat een vraaggerichte aanpak, betrokkenheid en samenwerking de sleutels zijn tot succesvolle re-integratie. Sparta Rotterdam zet zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jongeren gaan een periode aan het werk op het stadion alvorens uit te stromen.

Connecting2U en Sparta Rotterdam hebben in elkaar een volwaardige partner gevonden en dit uit zich door een prettige samenwerking waarbij 16 Wajongeren werkzaam zijn in het Sparta stadion. Dit kan zijn als parkeerwacht, schoonmaker of als technisch of horecamedewerker. In deze praktijktraining komt de jongere in een arbeidsritme, leert omgaan met gezag en hoe het is om in een team te werken.

JobXion is in contact gekomen en weet nu precies wat ‘de betrokken Spartaan’ inhoudt. JobXion, is een detacheringsbureau in de bouw en techniek. De kracht van JobXion zit in de persoonlijke benadering. Het team gaat op pad naar klant en kandidaat om te bespreken wat ze nodig hebben. Hierbij staat ontwikkeling hoog in het vaandel.

Woensdag 16 augustus ging het JobXion team richting Sparta Rotterdam om de jongeren beter te leren kennen. Wat beweegt ze? Welke toekomstdromen hebben ze? Ligt de bouw en techniek branche binnen handbereik? Vol enthousiasme ging het team aan de slag en dit resulteerde in vier jongeren waarvoor JobXion een reguliere baan gaat zoeken.

Drie van deze jongeren, en een jongere die via het UWV Den Haag doorverwezen was, hebben op 30 augustus j.l. een TimmerTest gedaan bij de BouwAkademie van Buurman in Rotterdam. Op die manier wordt bepaald of zij het vak leuk vinden en of zij het in de vingers hebben.

Buurman is een openbare werkplaats en winkel voor tweedehands materiaal. Onderdeel hiervan is de BouwAkademie. Hier krijgen deelnemers de kans om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen (en uit eventuele persoonlijke problematiek te groeien) in een laagdrempelige maar resultaatgerichte omgeving.

JobXion is blij met deze kans en draagt graag bij aan een verantwoord Social Return beleid. De toekomst van de jongeren staat voorop en hiervoor blijven Connecting2U, Sparta, Buurman, BouwAkademie en JobXion alle kansen benutten.

Bron: JobXion, 31 augustus 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.