"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

1 juni – De dag van de flexkracht – initiatief HR Via Care

1 juni is met ingang van dit jaar door HR Via Care benoemd tot De dag van de flexkracht.

Op die dag wordt de flexkracht in Nederland in het zonnetje gezet.

Zie dedagvandeflexkracht.nl

De uitzendorganisatie ziet De dag van de flexkracht als het moment om alle hardwerkende flexkrachten in Nederland te bedanken voor het werk wat zij verrichten en ze te laten weten dat zij belangrijk zijn voor de maatschappij.

“In de politiek wordt vaak gesproken over het flexwerken. Nieuwe wetten worden ingevoerd om in te spelen op de steeds flexibel wordende arbeidsmarkt. Maar niet vaak wordt stilgestaan bij onze flexkrachten en hun inzet en flexibiliteit. De hoogste tijd om hier iets aan te doen dus!”

HR Via Care illustreert hun belang met cijfers:
In 2015 waren in Nederland maar liefst 770.000 mensen werkzaam als uitzendkracht. Dit komt neer op 3% van de gehele beroepsbevolking in Nederland. (Bron: Uitzendmonitor 2016).

Toch worden flexkrachten soms nog niet beschouwd als volwaardig medewerker en wordt het werken via een uitzendbureau gezien als tijdelijke baan met weinig vastigheid. Maar vaak is dit helemaal niet zo. En in veel gevallen is het werken via een uitzendbureau juist een hele mooie opstap naar een vaste baan.

23% van de uitzendbanen heeft een looptijd van 1 tot 3 maanden en 21% werkt 7 tot 12 maanden als uitzendkracht. Echter daar tegenover staat dat 11% langer dan 36 maanden werkzaam is via een uitzendbureau en het overige percentage werkt tussen de 12 en 36 maanden. In 2015 had 12% van de flexkrachten na afloop van de uitzendperiode een vaste baan (Bron: Uitzendmonitor 2016). Helemaal niet zo tijdelijk dus!
Daarnaast is een uitzendbaan ook een goede opstap naar werk voor mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor de dag van de flexkracht heeft HR Via Care een speciale website (www.dedagvandeflexkracht.nl) en Facebook pagina ingericht. Via de Facebook pagina kan iedereen zijn waardering uitspreken voor de flexkrachten in Nederland.
HR Via Care wil van deze dag een jaarlijks terugkerend evenement maken.

Bron: HR Via Care, 23 mei 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.