"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU en NBBU: flexmigranten belangrijk voor Nederland

ABU-en NBBU-leden hebben in 2016 119.598 flexmigranten bemiddeld.

Dat melden de koepelorganisaties voor de uitzendbranche ABU en NBBU.

Deze flexmigranten leveren door het hele land een onmiskenbare bijdrage aan de Nederlandse economie en helpen de Nederlandse productiviteit en export te behouden en te vergroten. Ze werken in sectoren waar niet tot nauwelijks Nederlandse arbeidskrachten voor zijn te vinden.

Zie het Rapport Flexmigrantenonderzoek 2016 ABU en NBBU.pdf

Factsheet onderzoek flexmigranten 2016, fragment, bron ABU en NBBU
Factsheet onderzoek flexmigranten 2016, fragment, bron ABU en NBBU

De gemiddelde leeftijd van de flexmigrant is hoger dan in 2014. Gemiddeld hebben flexmigranten een dienstverband van 44 weken. Dit zijn enkele cijfers uit het Flexmigrantenonderzoek 2016, dat de ABU en NBBU gezamenlijk hebben laten uitvoeren door onderzoeksbureau Conclusr Research.

Het onderzoek is uitgevoerd om meer inzicht te krijgen in de groep buitenlandse uitzendkrachten die in Nederland actief is. Onderzocht is onder andere waar ze werken in Nederland, in welke sectoren en uit welke landen ze komen.

De cijfers laten zien dat flexmigranten duurzaam verbonden raken aan de Nederlandse samenleving. Ze blijven gemiddeld langer in Nederland en gaan minder vaak naar huis. Daarbij heeft de Nederlandse economie alleen maar te winnen.

Bron: ABU en NBBU, 27 maart 2017

Zie ter vergelijking ook het ABU onderzoek naar flexmigranten in 2014.

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.