"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Aegon beste opdrachtgever, Harvey Nash beste intermediair

Op donderdag 19 januari zijn de beste opdrachtgevers en in-termediairs van Nederland bekend gemaakt tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid bij Postillion Hotel Amsterdam, georganiseerd door Victor Mundi.

Aegon winnaar ClientAwards
Aegon winnaar Client Awards

Aegon is uitgeroepen tot beste opdrachtgever, en Harvey Nash is uitgeroepen tot beste intermediair.

 

Harvey Nash, winnaar StaffingAwards
Harvey Nash winnaar Staffing Awards

Tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid waren meer dan tweehonderd inhuurverantwoordelijken van opdrachtgevers en directieleden van intermediairs aanwezig. “Het doel van deze dag is om te laten zien dat de flexmarkt uit zichzelf de focus legt op kwaliteit. Er is geen wet- en regelgeving nodig om deze kwaliteit af te dwingen. Ook is het niet nodig om tegen de flexibele aard van onze arbeidsmarkt in te gaan: deze blijkt juist een voorwaarde tot groei, specialisme en innovatief vermogen,” aldus Jeroen Sakkers, directeur van organisator Victor Mundi en juryvoorzitter van beide verkiezingen.

Aegon uitgeroepen tot beste opdrachtgever van flexibele arbeid
Uit enkele honderden opdrachtgevers is verzekeringsbedrijf Aegon als winnaar van de Client Awards tot de beste opdrachtgever van flexibele arbeid in Nederland uitgeroepen. Op basis van referenties van flexibele arbeidskrachten waaronder zzp’ers, freelancers, interim professionals, gedetacheerden, uitzendkrachten en kandidaten, is een eerste selectie van finalisten gemaakt.

Een gerenommeerde jury met vertegenwoordigers van FastFlex, FNV Zelfstandigen, Labor Redimo, MMCT, PEBO-Advieswerk, Ratecard, Staffing MS en Victor Mundi heeft Evita Zorg (categorie: klein), KPN Consulting (categorie: middel) en Aegon (categorie: groot; en eindwinnaar) uitgeroepen tot de beste opdrachtgevers van Nederland met de volgende ranglijst als gevolg:

 1. Aegon (eindwinnaar; categoriewinnaar: groot)
 2. Evita Zorg (categoriewinnaar: klein)
 3. KPN Consulting (categoriewinnaar: middel)
 4. TomTom
 5. ING Nederland
 6. Erasmus Universiteit
 7. Travelbird
 8. Albert Heijn
 9. NXP Software
 10. KLM

Harvey Nash uitgeroepen tot beste intermediair in de flexmarkt
Uit enkele honderden intermediairs is contractmanager Harvey Nash als winnaar van de Staffing Awards tot beste intermediair van Nederland uitgeroepen. Op basis van referenties van zowel klanten als kandidaten, is een eerste selectie van finalisten gemaakt.

Een gerenommeerde jury met vertegenwoordigers van de ABU, AkzoNobel, Carerix, Flex-Beheer, FNV Zelfstandigen, ING, LinkedIn, NBBU, Ratecard, Textkernel en Victor Mundi heeft de volgende partijen uitgeroepen tot de beste intermediairs van Nederland:

  1. Harvey Nash
  2. WETALENT
  3. B-street
  4. Brainnet
  5. Panda International
  6. FinanceFacto
  7. ISA Group
  8. Freelancer.nl
  9. Mekano Group
  10. Steens & Partners

Wet DBA zorgt nog steeds voor onrust in flexmarkt
Uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.500 zzp’ers, gepubliceerd tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid, blijkt dat er in de flexmarkt nog steeds onrust omtrent de Wet DBA bestaat, ondanks het door staatssecretaris Wiebes aangekondigde uitstel van handhaving van de nieuwe wetgeving tot 1 januari 2018. Bijna alle zzp’ers (88%) vinden dat de wetgeving moet worden aangepast, en liefst 70% van hen wacht af wat de politiek gaat beslissen over de Wet DBA, alvorens actie te ondernemen.

Wel blijkt dat – in tegenstelling tot andere berichtgeving – slechts 3% van de zzp’ers aangeeft daadwerkelijk te stoppen als ondernemer en in loondienst te gaan, vanwege de Wet DBA. Tijdens deze dag in Amsterdam was Peter Hoogstraten namens de Belastingdienst aanwezig om vragen te beantwoorden en de flexmarkt van gewenste informatie te voorzien.
Lees meer

Bron: ZZP Barometer, Staffing Awards, 19 januari 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.