"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Renee Bakker wint verkiezing Intercedent van het Jaar 2016

Renee Bakker, werkzaam bij In Person, is winnaar van de titel Intercedent van Jaar 2016.

Renee won met een nipte voorsprong van Vivian Schothans-Dijkstra, werkzaam bij Randstad, die de tweede plaats behaalde in de finale.

De derde plaats werd overtuigend veroverd door Tom Roozeboom, werkzaam bij Tempo-Team.

Renee Bakker In Person
Bekijk de video van Renee Bakker, werkzaam bij In Person

Bekijk de video van Renee Bakker

Donderdag 24 november jl. vond de finale plaats in Inn Style, Maarssen.

Hoogste score kennistoets
Danique Hens, werkzaam bij WERQ personeelsdiensten, behaalde een score van 9.6 en onderscheidde zich als topper op dit onderdeel van de wedstrijd.

Intercedenten zijn verbinders
Het was een intensieve dag voor de tien finalisten. Een zaal vol fans, vol jonge collega-intercedenten. De top van de uitzendbranche was aanwezig. Ook de top van uitzendbelangenorganisaties ABU en NBBU was erbij, als lid van de Vakjury en om te tonen hoeveel de uitzendbranche te danken heeft aan de vakkennis, de moed en het doorzettingsvermogen van deze jonge vakmensen.

De tien finalisten:

  • Renee Bakker van In Person
  • Vivian Schothans-Dijkstra van Randstad
  • Tessa van Mil van Luba Uitzendbureau
  • Claire Pijnenburg van Driessen HRM
  • Tom Roozeboom van Tempo-Team
  • Danique Hens van WERQ Personeelsdiensten
  • Gabri Bonants van Driessen HRM
  • Emelie Verbrugge van Europlus
  • Astrid Start van E-Flex Personeelsdiensten
  • Raoul ten Hulzen van Inzet.nl

Bekijk hun filmpjes op Intercedent van het Jaar

Zware talentenjacht
De toekenning van de titel is gebaseerd op het toetsen van kennis van wet- en regelgeving, skills in de omgang met opdrachtgevers, die werden getoetst via een telefonisch assessment, een zelf geregisseerd filmpje en een pitch voor de Vakjury op de dag van de finale. Geen sinecure. Een zware talentenjacht.

Uitzender is zo goed als zijn intercedent
Het vak van intercedent is ongelooflijk veelzijdig en complex. Misschien is daarom de onderlinge verbondenheid in deze groep jonge intercedenten zo groot. In de dagelijkse business zijn ze elkaars concurrenten, ze weten dus maar al te goed hoe uitdagend de praktijk is. De finalisten gingen vol voor de winst, maar toonden zich oprecht geroerd door elkaars persoonlijkheid en kwaliteiten. De fans van de finalisten sloten uiteindelijk niet alleen hun ‘eigen’ collega in het hart, maar ook die van hun concurrenten. Het event heeft zich ontwikkeld tot een feest van verbinding en erkenning voor het vak.

Employer branding en personal branding
Sociale vaardigheden, inventiviteit en creativiteit zijn ook enorm belangrijk. De filmpjes die de deelnemers aan deze verkiezing hebben ingezonden laten zien wie zij zijn, hoe en voor wie zij werken. De soft+hard skills die nodig zijn om zich te kunnen inleven in de vakkrachten/werkzoekenden EN de opdrachtgevers EN de eigen uitzendorganisatie vragen buitengewoon veel mentale, sociale en zakelijke lenigheid.

Petje af voor alle finalisten en voor de organisaties die zulke intercedenten in dienst hebben. Laat het voor alle uitzenders een inspiratie zijn: daag je medewerkers uit en draag ze op handen. Geef ze veel ruimte om te sparren. Niet alleen je business; de hele arbeidsmarkt wordt er soepeler van; deze mensen zijn echte verbinders.
Zij zijn de radertjes en de olie in de recruitment- en hr-machine.

Renee Bakker, In Person, wint Verkiezing Intercedent 2016
Renee Bakker, Intercedent 2016 (midden), Ellen van Hierden, directeur ARTRA (rechts), Herman Kok, ‘First’ In Person (links)

ARTRA
Tot slot een compliment aan het team van ARTRA, de opleidingsorganisatie voor de uitzendbranche die dit event jaarlijks op touw zet. “Ik ben enorm trots op deze finalisten, hun drive en hun vakmanschap. Kennis van regelgeving is essentieel, maar in dit vak moet je ook echt verbinding kunnen maken om werk en mensen bij elkaar te brengen,” bevestigt directeur Ellen van Hierden.

Hinke Wever, FlexNieuws

Een interview met de winnares Renee Bakker en Herman Kok (oprichter en ‘first In Person’) volgt.

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.