"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Kamerlid Brigitte van der Burg nieuwe voorzitter NBBU

Kamerlid Brigitte van der Burg nieuwe voorzitter NBBU

Politica wil ervaring en netwerk inzetten voor de verdere uitbouw van de NBBU als dé branchevereniging voor flexibele arbeid

Brigitte van der Burg wordt voorzitter van de NBBU. Het Tweede Kamerlid van de VVD werd dinsdag op de Algemene Ledenvergadering van de branchevereniging gekozen als opvolger van Bart-Jeroen Croll, die de functie sinds 2009 bekleedde. “Als voorzitter wil ik mijn ervaring en netwerk inzetten om de leidende rol van de NBBU in de maatschappelijke discussie over flexibele arbeid te vergroten”, zegt Van der Burg.

Zie interview met Bart-Jeroen Croll

Ervaring
De huidige politica heeft ruime ervaring in de politiek, het bedrijfsleven en de wetenschap. Als Kamerlid is ze onder andere voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor adviseerde ze met haar bedrijf BritBurg Advies bedrijven, brancheverenigingen en overheden over onder meer ondernemerschap, sociale zekerheid en arbeidsmarkt.

Energie
“Ik ben zelf als ondernemer de politiek ingegaan en heb me op verschillende posities ingezet voor het MKB”, zegt Van der Burg. “Ik krijg er energie van om met ondernemers na te gaan waar kansen liggen en welke knelpunten er zijn. De flexibele arbeidsmarkt ligt bovendien politiek onder vuur. Sommige partijen en vertegenwoordigers van organisaties spreken over echte banen en flexibele banen. Maar flexibele banen zijn echte banen! Die boodschap moet benadrukt worden.”

NBBU verheugd
Scheidend voorzitter Croll is blij met zijn opvolger. “Als bestuur zijn we verheugd dat Brigitte onze voorzitter wil worden en haar ervaring en netwerk binnen de politiek wil inzetten voor de NBBU. Hiermee zetten we als branchevereniging een flinke stap vooruit in onze rol als vertegenwoordiger van de brede flex in Nederland.”

Van der Burg wordt op 23 maart, na de Tweede Kamerverkiezingen, geïnstalleerd als voorzitter.

Bron: NBBU, 23 november 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.