"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Connect ZZP Service werkt als eerste met NBBU keurmerk zzp-bemiddeling

Connect ZZP Service is de eerste bemiddelaar die een keurmerk ontvangt van branchevereniging NBBU, waaruit blijkt dat Connect de wetgeving voor de wet DBA volgt.

Er zijn veel partijen die met zelfstandigen werken en naheffingen en claims vrezen sinds de VAR is afgeschaft. Connect hoopt rust te brengen in de markt, met een modelovereenkomst die wel is goedgekeurd door de belastingdienst en het recente keurmerk van NBBU.

Met het keurmerk van NBBU is ook de kwaliteit van de dienstverlening van Connect gewaarborgd. Menno Limm, commercieel directeur van Connect ZZP Service, is verheugd met de waardering van de branchevereniging: “De zzp-branche maakt veel ontwikkelingen door, wat vragen oproept bij opdrachtgevers en -nemers. Het is goed dat de NBBU zich uitspreekt en aangeeft bij welke zzp-bemiddelaars opdrachtgevers zich geen zorgen meer hoeven te maken hoe ze om moeten gaan met de Wet DBA. Hierdoor neemt de angst om zzp’ers in te zetten af, want de technische sector – en daarmee de Nederlandse economie – kan niet zonder ze.”

Keurmerk
NBBU is de brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt en behartigt de belangen van 1.100 dienstverleners in de flexbranche. Het keurmerk van NBBU wordt toegekend na keuring door een geaccrediteerde controle-instelling. Hierin wordt een aantal zaken meegenomen: de aan de zzp’er gestelde voorwaarden, transparantie in de dienstverlening en of er gebruik wordt gemaakt van een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst. Daarbij wordt er po gelet dat betalingen aan zzp’ers op tijd en conform de afspraken worden uitgevoerd.

Zzp-sector wordt volwassen
“We zien dat de zzp-branche grofweg dezelfde ontwikkelingen doormaakt als de uitzendbranche. Uitzendbureaus kennen bijvoorbeeld al langer een keurmerk. Het lijkt er dan ook op dat de zzp-markt volwassen wordt. Aangezien er 1 miljoen zzp’ers zijn, is dat geen overbodige luxe”, aldus Limm.

Zzp in de Bouw
Connect ZZP Service maakt zich tegelijkertijd ook zorgen over de manier waarop de bouwsector nu aankijkt tegen zzp’ers. “Bouwend Nederland raadt aan om minder met zzp’ers te werken. Terwijl wij merken dat het veel werk prima door zzp’ers gedaan kan worden, mits er voldaan wordt aan de voorwaarden die de Wet DBA stelt. Soms worden zzp’ers door hun opdrachtgevers ingehuurd via payrolling, maar daarmee komt hun zelfstandigenaftrek in het geding – een kwalijke zaak, waar maar een enkeling bij stilstaat. Wij maken ons hard voor technici die zelfstandig willen blijven werken”, aldus Limm.

Eerder dit jaar bleek uit een onderzoek van Connect ZZP Service dat de helft van de zzp’ers in de technische sector geen idee heeft hoe een modelovereenkomst eruitziet.

Connect levert vanaf 1992 een breed pakket van diensten in alle technische branches, voor tijdelijke en vaste banen en zzp-opdrachten.

Bron: Connect, 9 november 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.