"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Carerix breidt platform uit met referentietool REFQ

Carerix heeft een koppeling gerealiseerd met de online referentietool van REFQ.

Kandidaten kunnen vanaf nu binnen het Carerix-platform eenvoudig een link toevoegen naar een showcase met professionele referenties.

Referenties zijn hot
Ervaringen en meningen van anderen worden steeds meer bepalend als selectiemechanisme. Volgens Edwin Stuart, algemeen directeur van REFQ, is de sector rijp om deze vorm van beoordelen ook op de arbeidsmarkt te introduceren en hoogwaardige referenties een essentieel onderdeel te maken van de selectie voor werkgevers en opdrachtgevers. “Referenties geven ervaring een gezicht en elke extra referentie maakt het profiel van de kandidaat scherper. Het vergroot de vindbaarheid van de kandidaat en de kans op een succesvolle match. De meeste mismatchen ontstaan namelijk op gedrag, stijl en context en niet zozeer op opleiding of capaciteit van een kandidaat.”

Hoe werkt het?
Online referenties zijn de moderne manier om het cv te verrijken en versterken het professionele profiel. REFQ biedt kandidaten één centrale plek voor het inwinnen, beheren en delen van referenties. Nadat een account is aangemaakt door de kandidaat, helpt REFQ om referenten uit te nodigen. Deze vullen een korte, digitale vragenlijst in met relevante en prikkelende vragen over het gedrag, de stijl en de omgeving waarbinnen de kandidaat heeft gewerkt. De kandidaat ontvangt vervolgens een uitgebreid en professioneel referentierapport in zijn portfolio. Geen cijfers of sterren, maar een profiel van het echte gedrag. Hij of zij houdt hierbij de volledige controle over het eigen portfolio en kan er voor kiezen om alleen de individuele referenties te delen of het hele portfolio, bijvoorbeeld via social media zoals LinkedIn, Facebook, Twitter en nu dus ook via Carerix.

Bron: Carerix, 23 augustus 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.