"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU week 21-24: omzetgroei 8%

In periode 6 (week 21 – 24) is het aantal uitzenduren met 7% toegenomen en de omzet is met 8% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat meldt de ABU in haar marktontwikkelingen.

ABU marktontwikkelingen periode 6 2016

Deze periode telde een werkbare dag meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, hiervoor is gecorrigeerd.

De uren in de administratieve sector zijn gestegen met 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 11%.
De uren in de industriële sector vertoonden een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 6%.
Het aantal uren in de technische sector is toegenomen met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 8%.

Eerste halfjaar 2016
Nu periode 6 is afgerond zijn ook de cijfers over het eerste halfjaar van 2016 compleet. Gemiddeld is het totaal aantal uren dit halfjaar gestegen met 10%, de totale omzet is toegenomen met 12%. In het eerste halfjaar van 2016 waren er twee werkbare dagen meer dan in het eerste halfjaar in 2015, hiervoor is gecorrigeerd.

Het aantal uren in de administratieve sector is ten opzichte van dezelfde periode gestegen met 13%, de omzet is toegenomen met 11%.
De industriële sector is met 10% toegenomen in uren ten opzichte van een jaar eerder en met 11% gegroeid in omzet.
De uren in de sector techniek vertonen een stijging van 8% in het eerste halfjaar, de omzet nam toe met 14%.

Bron: ABU, 12 juli 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.