"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

José Brenninkmeijer Operationeel Directeur ManpowerGroup NL

Per direct bekleedt José Brenninkmeijer de functie van Commercieel en Operationeel Directeur van ManpowerGroup Nederland.

Hiervoor was zij Vice President bij KPN Consulting.

Met de nieuwe functie van Brenninkmeijer wordt Jilko Andringa opgevolgd, die inmiddels de functie van President Northern Europe van ManpowerGroup vervult. Andringa blijft wel Algemeen Directeur van ManpowerGroup Nederland.

Van IT naar HR
Brenninkmeijer begon haar carrière als docent Nederlands, Maatschappijleer en ICT. Vervolgens bekleedde zij diverse functies, waaronder die van Business Unit Director Industrial Markets bij Getronics en Director Customer Teams bij de Servicelijn IT van KPN Corporate Market. De afgelopen tweeënhalf jaar was ze Vice President bij KPN Consulting. “Ik ben mijn carrière begonnen als docent, waar het allemaal draait om de ontwikkeling van mensen. Vervolgens heb ik diverse functies bekleed in de IT-branche. Met een nieuwe uitdaging in de HR-branche in een maatschappij die in het teken staat van IT is de cirkel weer rond en wil ik graag mijn waarde toevoegen.”

Andringa, Algemeen Directeur ManpowerGroup Nederland en President Northern Europe ManpowerGroup: “De ervaring en achtergrond van José sluiten perfect aan op de ambities van ManpowerGroup. De ontwikkelingen op het gebied van IT hebben invloed op elk bedrijf, maar zeker als het gaat om arbeidsmarktoplossingen vraagt dit om anticipatie en specifieke expertise. Wij zien er dan ook erg naar uit om gezamenlijk ManpowerGroup Nederland verder te ontwikkelen.”

Bron: ManpowerGroup Nederland, 12 april 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.