"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

USG People Q4 2015 omzetgroei 11,9%

USG People heeft de resultaten over het vierde kwartaal gepubliceerd. De omzet is 11,9% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

Volgens topman Rob Zandbergen waren de prestaties in alle vier de landen waar USG actief is beter dan die van de markt. Ook steeg het marktaandeel in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Afronding overname Recruit
USG People wordt dit jaar overgenomen door het Japanse uitzendbedrijf Recruit, dat de uitzender wil kopen voor circa €1,4 mrd. Naar verwachting wordt de transactie in het tweede kwartaal afgerond. USG noteerde een eenmalige last van 7,5 miljoen euro voor een reorganisatie en andere kostenbesparingen met het oog op de overname. Het verbeteringsprogramma moet aan het einde van dit jaar zijn afgerond en dan jaarlijks 20 miljoen euro schelen.

Stijging winst
Over het gehele jaar 2015 zag USG People de omzet met 8,3% stijgen naar €2,55 mrd. De nettowinst nam toe van €51,9 mln tot €65,3 mln. Het bedrijfsresultaat steeg vorig met 26%.

Zie het persbericht USG People, resultaten Q4 2015

Bron: USG People, 26 februari 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.