"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU congres Fit for the Future

De wereld van werk en ondernemen verandert. Nu en in de toekomst.

Daarover organiseert de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) op maandag 5 oktober een congres: Fit for the Future. ABU-directeur Jurriën Koops: “Als de wereld van werk verandert, verandert ook de arbeidsmarkt. Daar moeten uitzendondernemingen maar ook beleidsmakers rekening mee houden.”

In onze economie gaan veranderingen steeds harder. Bestaande instituties en structuren worden op z’n kop gezet door disruptieve organisaties als Uber, Airbnb en InnoCentive. Maar ook globalisering, robotisering, toenemende digitalisering, 3d-printing brengen fundamentele veranderingen teweeg. Banen, beroepen en complete sectoren worden met enorme snelheid vernietigd. 47% van de huidige banen wordt bedreigd door computers. Voor flexibele banen ligt dat percentage zelfs rond de 65%. De levensduur van bedrijven wordt korter. De veranderingen gaan steeds sneller. Ook op de arbeidsmarkt. De invloed op de organisatie van werk wordt steeds duidelijker. Werk wordt anders.

Sprekers
Tijdens het congres Fit for the Future confronteren de sprekers het publiek met al deze veranderingen. Hoe kunnen bedrijven die werk organiseren zich voorbereiden op deze veranderingen? Welke strategische wendbaarheid en het vermogen te veranderen, is daarvoor nodig?
Maarten Camps, secretaris-generaal van Economische Zaken deelt zijn visie op het belang van de innovatiekracht van ons land. Yuri van Geest, schrijver van het boek Exponentiële organisaties, gaat in op de kracht van organisaties die gebruikmaken van nieuwe organisatievormen en nieuwe technieken en zo razendsnel een enorme groei weten te bewerkstelligen. Oscar Kneppers, oprichter van Rockstart, deelt zijn ervaringen met het starten en begeleiden van innovatieve groeibedrijven (start-ups). De arbeidssocioloog Jan Denys sluit de middag af met zijn mening over de toekomst van de flexibele arbeidsmarkt en de rol van intermediairs.

Congres: Fit for the Future
Plaats: Kromhouthal Amsterdam
Datum: maandag 5 oktober
Tijd: 13.30 – 17.00 uur

Bron: ABU, 1 oktober 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.