"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

DPA overname ConQuaestor interim finance activiteiten

DPA heeft overeenstemming bereikt met ConQuaestor B.V. (‘ConQuaestor’) over de verwerving van de interim finance activiteiten van de onderneming.

Kort na de geslaagde integratie van Fagro zorgt deze overname voor verdere versterking van DPA’s positie in de finance & control-markt. ConQuaestor staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige, specialistische dienstverlening in finance en management. De overname vindt plaats via een activatransactie en draagt naar verwachting direct bij aan de winst per aandeel van DPA in 2015. Partijen beogen de transactie af te ronden voor 1 oktober 2015.

Binnen de interim finance activiteiten van ConQuaestor werken 110 zelfstandige en interim professionals die zich inzetten voor grootzakelijke opdrachtgevers. Met deze activiteiten wordt jaarlijks een omzet gerealiseerd van circa 14 miljoen euro. Ten aanzien van de consultancy activiteiten van ConQuaestor zijn partijen overeengekomen de merites van een strategische samenwerking in een latere fase nader te bestuderen.

Toenemende specialisatie op vakkennis
“In onze optiek is er aanzienlijke synergie te behalen, waar zowel onze opdrachtgevers als onze interim professionals van zullen profiteren”, aldus Jan Bosman, voorzitter van het bestuur en partner bij ConQuaestor. “De combinatie van DPA, Fagro en ConQuaestor staat nog sterker in de finance & control-markt, waar toegevoegde waarde en ontwikkeling van specialistische kennis essentieel zijn om een leidende rol te kunnen vervullen.”

Volgens Eric Winter, CEO van DPA, past deze overname uitstekend in de strategie van DPA die gericht is op het versterken van de onderneming en haar meerwaarde als specialistenspecialist. “ConQuaestor is een gerenommeerde dienstverlener in de finance & control markt. Met deze overname breiden we onze dienstverlening in dit segment verder uit. Daardoor kunnen we onze opdrachtgevers nog beter toegang bieden tot specialistische, kwalitatief hoogwaardige kennis en kunde. Bovendien kunnen we samen krachtiger invulling geven aan de toenemende specialisatie op vakkennis en de steeds zwaardere eisen die aan de skills van de financiële specialist worden gesteld.”

Consultancy activiteiten van ConQuaestor zelfstandig verder
De overname van de interim finance activiteiten van ConQuaestor door DPA betekent dat de fusieplannen van ConQuaestor en Grant Thornton worden beëindigd en dat ConQuaestor haar consultancy activiteiten zelfstandig voortzet. De samenwerking tussen ConQuaestor en Grant Thornton bij gezamenlijke klanten blijft intact.

Bron: DPA, 23 september 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.