"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Accent Jobs neemt Covebo Uitzendgroep over

Covebo Uitzendgroep en Accent Jobs Nederland bundelen hun krachten

• Accent Covebo Group wordt zelfstandig onderdeel van The House of HR
• Accent Jobs Nederland en Covebo bieden samen sterke lokale en internationale inzet van flexibel personeel
• Gebundelde omzet van 100 miljoen euro, voorziet dagelijks in arbeidsplaatsen voor meer dan 3.500 mensen

Het Nederlandse Covebo, een landelijke uitzendorganisatie met een sterke lokale focus, en Accent Jobs Nederland bundelen hun krachten om samen hun ambitie waar te maken om toe te treden tot de top 10 van spelers op de Nederlandse uitzendmarkt. Beide bedrijven blijven als zelfstandige ondernemingen op de uitzendmarkt aanwezig. The House of HR, de Belgische HR-groep die met merken als Accent Jobs (in Nederland en in België) Logi-technic en Peak6 een compleet portfolio aan HR-oplossingen aanbiedt, maakt deze overname mogelijk doordat haar hoofdaandeelhouder NAXICAP Partners een meerderheidsbelang neemt in de nieuwe combinatie.

Sterke troef: lokale verankering en internationaal gekwalificeerde medewerkers
Door de alliantie tussen Covebo Uitzendgroep en Accent Jobs Nederland – de business unit van The House of HR die zich specialiseert in tijdelijke vacatures die uitzicht bieden op vast werk – spelen beide bedrijven gezamenlijk in op de vraag naar internationaal gekwalificeerd personeel en flexibele maatwerkoplossingen. De bedrijven volgen de vragen van de markt op de voet en zorgen zo voor een lokale verankering. De omzet van de Accent Covebo Group bedraagt 100 miljoen euro en samen voorzien de bedrijven elke dag meer dan 3.500 mensen van werk.

Uitbreiding internationaal aanbod
De Covebo Uitzendgroep werd opgericht in 2001 door John van de Veen en Gert Bouw en heeft zich, naast de bemiddeling van Nederlanders, gespecialiseerd in internationale arbeidsbemiddeling, met een specifieke focus op het plaatsen van internationale medewerkers in (food)productie, logistiek, techniek, bouw en facilitaire dienstverlening. Covebo heeft een landelijk netwerk, maar is van oudsher sterk vertegenwoordigd in Midden-Nederland. Als decentrale organisatie beschikt Covebo in totaal over 18 vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen, met een focus op een sterke lokale verankering. In 2014 boekte Covebo een omzet van € 78 miljoen. ”Door onze krachten te bundelen met The House of HR zijn wij in staat onze ambitie, een top 10 plaats in de Nederlandse uitzendsector, waar te maken. Ons gezamenlijke kantorennetwerk zorgt voor een nationale dekking. De internationale arbeidsbemiddeling van Covebo is bovendien complementair aan het business concept van Accent Job Nederlands, dat zich focust op banen die uitzicht bieden op een vast contract. De volledige directie van Covebo uitzendgroep met aanvulling van Dave Smulders, directeur Accent Jobs Nederland, blijven aan boord. Dit zorgt voor langjarige betrokkenheid van zowel het huidige management als ook de founders”, geven Gert Bouw en John van de Veen, oprichters van Covebo, aan.

Entrepreneurship en snelle groei
“Als een van de toonaangevende spelers op de HR-markt zet The House of HR sterk in op internationale groei. Een eerste stap hiertoe werd eerder dit jaar gezet via de alliantie met het Franse Abylsen. In Nederland waren we reeds sinds 2006 actief via een netwerk van 16 Accent Jobs vestigingen. Door onze krachten te bundelen met Covebo Uitzendgroep kunnen we vanaf nu elke regio in Nederland bedienen. Bovendien vergroten we zo onze internationale aanwezigheid met vestigingen in Polen en Duitsland. Beide bedrijven beschikken daarnaast over een sterke ondernemerszin, wat zich weerspiegelt in hun snelle groei de afgelopen jaren”, licht Jérôme Caille, CEO van The House of HR, toe.

Bron: Accent Jobs, The House of HR en Covebo, 7 juli 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.