"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

IVHJ geeft je carrière een boost

De verkiezing ‘Intercedent van het Jaar’ geeft je loopbaan een ‘boost’, vinden de toppers van 2014.
*
Seu opleiding volgen? Klik hier voor meer informatie

Vorig jaar werd de verkiezing Intercedent van het Jaar gewonnen door

1. Jorrit Gall (YoungCapital),
2. Merel Aaldering (InPerson)
3. Elsbeth Scholtens (Tempo-Team)

Hoe hebben zij dit event ervaren? Wat heeft het hen concreet gebracht?

In het voorjaar sprak ik met Ellen van Hierden (ARTRA), Jorrit, Merel en Elsbeth over hun ervaringen rondom de verkiezingsdag en de gebeurtenissen daarna. Ze waren blij om elkaar weer te zien en enthousiast over de ‘boost’ die de verkiezing aan hun loopbaan heeft gegeven.

Jorrit Gall
Jorrit (YoungCapital) behaalde de hoofdprijs. “Mijn mailbox leek wel ontploft,” zegt hij. “Ik wist wel dat wij een betrokken bedrijf zijn, maar dat werd me opnieuw goed duidelijk. Ik kreeg van heel veel collega’s felicitaties, mailtjes, kaarten. Ook klanten reageerden enthousiast. De taarten en bloemen stroomden binnen.
Sinds januari ben ik vestigingsmanager en volg ik een traineeship. Ik rijd in een auto van de zaak, iets wat ik hier ook wel mede een beetje aan te danken heb. Bij interne kickoffs en gesprekken met grote klanten word ik nu vaak betrokken, want het is natuurlijk goede marketing als je kunt zeggen dat je de verkiezing Intercedent van het Jaar hebt gewonnen en werd uitgekozen door een gewichtige jury uit de top van de flexbranche en het bedrijfsleven.

Onze klant KPN heeft mij geïnterviewd en ik kreeg een interview met Reflex, het magazine van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen).
De prijs voor deze verkiezing vond ik ook top: een vakantietrip naar Curaçao! Erg leuk om dat eiland te kunnen bezoeken met mijn vriendin, temeer omdat ik in het verleden mijn afstudeeropdracht heb gedaan op Curaçao en ik die plek in mijn hart heb gesloten.
Mijn carrière is zeker in een stroomversnelling gekomen door deze verkiezing.
Wat me ook ontroert, is dat ik vader word, al heeft dat niets met die overwinning te maken. Het geeft in ieder geval aan, dat dit voor mij een bijzonder jaar is.”

Merel Aaldering
Merel (In Person) behaalde de tweede plaats. “Ik was vorig jaar Consultant Outsourcing en heb in de afgelopen maanden succesvol gesolliciteerd op de vacature voor HR-adviseur binnen In Person. Die rol heb ik gekregen. Daar ben ik heel blij mee, het sluit perfect aan bij mijn interesse en mijn opleiding. Ik zit nu in het vierde jaar van de opleiding Human Resource Management. In Person wil mensen in hun kracht zetten. Nu kan ik me bezighouden met hoe wij dit binnen In Person breed gaan realiseren, want hierin speelt HR een belangrijke rol. Ik vind het fantastisch om mensen te begeleiden in hun loopbaan- en opleidingsmogelijkheden. Daarin kom ik nu goed tot mijn recht.

Ik kijk met veel plezier terug op de verkiezingsdag. Het heeft me heel veel gebracht. Ik had mijn pitch heel goed voorbereid. Ook de vragen van de jury heb ik goed weten te pareren. Mijn familie zat in de zaal en het was ontroerend te zien hoe trots met name mijn vader was. Ook mijn collega’s waren zo enthousiast en gaven me zoveel support. Zoiets maak je maar een keer in je leven mee. Ja, ik vond het echt een geweldige belevenis.”

Elsbeth Scholtens
Elsbeth (Tempo-Team), die de derde plaats bereikte, was op het moment van de verkiezing een half jaar werkzaam bij haar organisatie. “Ik kwam net terug van een klant, toen mijn manager mij vertelde ik hier aan mee mocht doen. Ze zei: doe het nou maar. Jij kunt dat wel.

Gelukkig had ik kort tevoren mijn SEU-examen gedaan, waardoor ik veel kennis paraat had van de wet- en regelgeving. Super handig voor de kennistoets die ook een onderdeel is van de verkiezing. De verkiezingsdag zelf heb ik ervaren als een droom. Ik was net als iedereen behoorlijk hyper. Na afloop, op de weg terug naar huis, stroomden de tranen over mijn wangen van opluchting en blijdschap. De felicitaties die ik kreeg vanuit mijn team en de hele organisatie waren overweldigend. Mijn mailbox en telefoon stroomden over van de berichtjes en foto’s, er werden taarten en bloemen bezorgd. Hartverwarmend allemaal.

Ik had voor de verkiezing een investeringsunit opgezet voor Tempo-Team. Dan begin je vanaf nul. Ik moest klanten vinden, 15 bezoeken per dag afleggen en 75 kandidaten aanbieden per week. Daar ben ik vol voor gegaan. Inmiddels is mijn unit een zelfstandige unit geworden die op hetzelfde niveau draait als een reguliere unit. Ik draai deze unit nu samen met een collega. Mijn manager had en heeft veel vertrouwen in mij. Dat waardeer ik, die steun had ik nodig. Mijn investering in tijd en energie betaalt zich terug: het netwerk van kandidaten en klanten is enorm gegroeid.

Zo’n salesrol was gelukkig niet nieuw voor mij. Ik werkte voorheen bij Hilton Hotels en moest zorgen dat grote bedrijven hun evenementen gingen boeken bij Hilton. In die functie werkte ik veel samen met internationale collega’s. Daar heb ik geleerd om met targets te werken.”

Uitzendbranche biedt veel mogelijkheden voor ontwikkeling
Ellen van Hierden, directeur van ARTRA en initiatiefnemer van de verkiezing Intercedent van het Jaar, reageert op hun verhalen. “Deze ervaringen tonen aan dat je in de uitzendbranche veel kanten op kunt en zowel hr-kwaliteiten als managementvaardigheden kunt ontwikkelen.
De juryleden waren flink onder de indruk van de veelzijdigheid van de deelnemers. Afgelopen jaar hadden wij voor het eerst een aantal mensen in de jury gevraagd, die niet uit de flexbranche komen, maar deel uitmaken van het management van grote inlenende organisaties. ‘Wat een talent loopt hier rond’, bevestigden zij na de pitches en de vraaggesprekken met de deelnemers.”

vlnr: Ellen van Hierden (ARTRA), Merel Aaldering (In Person), Elsbeth Scholtens (Tempo-Team), Jorrit-Gall (YoungCapital)

Foto vlnr: Ellen van Hierden (ARTRA), Merel Aaldering (In Person), Elsbeth Scholtens (Tempo-Team) en Jorrit Gall (YoungCapital)

Goed begeleid
Elsbeth, Merel en Jorrit vinden dat de verkiezingsdag goed was georganiseerd. “We wisten precies wat er van ons werd verwacht. We stonden niet voor verrassingen en werden heel goed begeleid van moment tot moment. Dat gaf houvast, want op zo’n dag giert de adrenaline echt door je lijf. Je moet jezelf in heel korte tijd sterk presenteren. De zorgvuldige begeleiding tijdens die dag was daarom geweldig. Net zoals de positieve sfeer tussen alle deelnemers. IVHJ 2014, terugblik van de winnaars
Iedereen leefde met elkaar mee en gaf elkaar complimenten. Heel gaaf!”

Ook dit jaar brandt de verkiezing Intercedent van het Jaar weer los.
De voorbereidingen worden al getroffen. Alle intercedenten en bureaus die mee willen doen, kunnen zich dus alvast gaan opwarmen.

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.