"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

TimeBox pilots – meer transparantie flexbranche

Sciomino heeft haar app TimeBox ‘flightready’ gemaakt.

De app registreert de beschikbaarheid van flexkrachten.

De bèta-test is begonnen. Dat houdt in dat er nu echte mensen, op allemaal verschillende toestellen aan het spelen zijn met de app. De feedback wordt verwerkt voor de volgende fase, de pilots.

In mei starten de pilots
De Dag van de Arbeid!, 1 mei, zal de volgende fase inluiden van TimeBox. In mei start een aantal vooruitstrevende bedrijven in de flexmarkt met pilots. Zij geloven net als wij dat exclusiviteit van een flexwerker niet (meer) bestaat.

Ze kiezen er bewust voor om zich service-gericht op te stellen en het de flexwerker zo makkelijk mogelijk te maken. Deze bedrijven accepteren en begrijpen dat de huidige markt draait om openheid en transparantie. Of zoals één van hen zei: “Toen Linkedin kwam, zagen we dat ook als concurrentie, opeens waren al die profielen publiek zichtbaar! Nu zijn we (de flexbranche) zelf de grootste klant én aanjager van het platform.”

TimeBox bevat de kernfuncties die een app rondom beschikbaarheid zou moeten hebben. Tijdens de pilots gaan de bedrijven en gebruikers aangeven wat er goed en minder goed is, én wat er aangepast moet worden.

Bron: Sciomino, april 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.