"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

FNV Bouw onderzoekt onderbetaling arbeidsmigranten

| CAO Bouw 2014 * | Bouwnijverheid |


FNV doet onderzoek naar de betaling van arbeidsmigranten door uitzendbureau Aelbers op verschillende bouwplaatsen.

Rijkswaterstaat, Heijmans, de Provincie Friesland, VolkerWessels, Boskalis, Hochtief en DIF profiteren van oneigenlijke constructies, aldus FNV Bouw.

FNV heeft in de afgelopen maanden de beloning onderzocht van uitzendkrachten op bouwprojecten in Friesland, Den Bosch en bij grootschalige werkzaamheden aan de A1/A6 bij Diemen. Aelbers zendt honderden uitzendkrachten uit in de bouw, de buitenlandse uitzendkrachten worden onderbetaald, aldus de vakbond. “Er wordt onterecht gebruik gemaakt van de ET-regeling, een belastingfaciliteit voor buitenlandse werknemers.”

ET-regeling
FNV: “In de bouw zijn werkgevers verplicht de extra kosten voor huisvesting en vervoer van verafgelegen werken te vergoeden, ook aan uitzendkrachten.”

Ook de Volkskrant meldt het bericht.

In de reactie van uitzendkoepelorganisaties NBBU en ABU wordt verwezen naar het convenant tussen de Belastingdienst en de Uitzendbranche over de ET-regeling.

Bron: FNV Bouw, 5 februari 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.