"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Zelfstandige Professional meer macht in 2015

Zelfstandige professionals (zp’ers) nemen in 2015 revanche op organisaties die de afgelopen jaren onvoldoende investeerden in hun beleid omtrent de flexibele schil.

Dat stelt ZP-Assist, onafhankelijke bemiddelingspartij voor zelfstandige professionals, naar aanleiding van een rondvraag onder zp’ers.

Uit het onderzoek blijkt dat een groot deel van de zelfstandigen zich ondergewaardeerd en uitgemolken voelde. Met de aantrekkende economie komt de macht, dankzij een breed aanbod aan opdrachten, meer bij zelfstandigen te liggen.

Slecht jaar voor ZP’ers
Veel organisaties kozen er voorgaande jaren voor om te bezuinigen op de inhuur van extern personeel. Het aantal beschikbare functies voor zp’ers slonk en veel externe professionals moesten fors inleveren op hun uurtarief.

Bemiddelingsbureaus onder vuur
Ook bemiddelingsbureaus waar voorheen mee werd samengewerkt, krijgen het moeilijk. Zij hanteren vaak een marge van gemiddeld 12 procent op het uurtarief. De zp’er zal in de toekomst steeds minder gebruik maken van traditionele bemiddelingsbureaus, aldus ZP-Assist.

Bron: ZP-Assist, 8 januari 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.