"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Trainingsdag werkzoekende jongeren Amsterdam

De online carrièregame Ready4Work020 ondersteunt Amsterdamse jongeren in hun zoektocht naar werk door te werken aan hun arbeidscompetenties.

Vanaf 12 januari start een speciale Ready4Work-campagne, waarmee jongeren aan hun competenties werken én kans maken op een bijzondere trainingsdag in een skybox in de Amsterdam ArenA.

Alle Amsterdamse jongeren kunnen deelnemen via www.ready4work020.nl.

Ready4Work is een online, interactieve carrièregame waarmee Amsterdamse jongeren werken aan hun werknemersvaardigheden en competenties. Deze innovatieve aanpak van jeugdwerkloosheid wordt al aangeboden in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Tilburg. In Amsterdam doen ruim 350 jongeren de carrièregame. Deze werkzoekende jongeren doen via Ready4Work020 challenges voor bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen. Challenges zijn opdrachten waarmee ze aan belangrijke competenties werken die ze nodig hebben wanneer ze gaan solliciteren. Als een challenge goed is volbracht, krijgt de speler punten. Met deze punten kunnen zij in de online shop rewards aanschaffen. Rewards zijn interessante en bijzondere beloningen, die hen ook weer dichter brengen bij dé baan die zij willen. Zoals trainingen, een professionele fotosessie of bijvoorbeeld een dag meelopen met Marijn van Ballegooijen, lid van het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuid. Jongeren die de game doen, presenteren zich kansrijker op de arbeidsmarkt door een beter CV, meer werkervaring en een (groter) netwerk!

Flyers_uitdelen_als_groep_Amsterdam_Ready4Work

Vanaf 12 januari start een Ready4Work-campagne: twee weken lang is er een speciale challenge online met een wel heel bijzondere reward. Deze campagne wordt gepromoot door onder andere FunX en Folia, een promotieteam gaat langs diverse locaties en uiteraard worden alle reeds deelnemende jongeren geïnformeerd. Naast de reguliere challenges van bedrijven en organisaties zoals Gemeente Amsterdam, Mojo Concerts en FunX kan iedere werkzoekende Amsterdamse jongere de campagne-challenge doen. Deze levert net als alle andere Ready4Work-challenges punten op in de carrièregame, maar de vijf beste inzendingen worden extra beloond met een unieke trainingsdag in een skybox in de ArenA. De trainingen zijn: netwerken, solliciteren en pitchen. Tijdens deze dag is er ook een netwerklunch en krijgen de winnaars een professionele fotoshoot aangeboden voor zakelijk gebruik.
Bekijk de flyer campagne Ready4Work020

Bron: Ready4work020.nl

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.