"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

FSGroep: 2014 +68% omzetstijging

FSGroep heeft een omzetstijging van 68% gerealiseerd in 2014

FSGroep, houdster van FlexService, PSC en FlexNieuws zag de omzet in 2014 stijgen naar € 43,6 mln (2013: € 25,9 mln). Het betreft voorlopige cijfers.

Groot aantal nieuwe klanten
De FlexService software werd in 2014 geïmplementeerd bij één van de grootste intermediairs in Nederland. Daarnaast zijn er 27 nieuwe FlexService klanten aangesloten. In 2014 hebben 72 intermediairs ervoor gekozen om hun backoffice aan PSC uit te besteden. Inmiddels zijn er meer dan 250 intermediairs bij PSC | platform aangesloten. Via onze intermediairs maken ruim 500 inleners, in een groot aantal sectoren, gebruik van de diensten van PSC.

Investeringen in innovatieve online tools
Nardo Lambregts, algemeen directeur van de FSGroep: “De komende jaren zullen wij een serie innovatieve online tools voor onze intermediairs introduceren. De eerste tool, Sign, is reeds beschikbaar. Met behulp van Sign kunnen onze intermediairs eenvoudig elektronisch handtekeningen op arbeidscontracten en uitzendovereenkomsten verzamelen. Deze tool bespaart tijd en geld. De volgende tool in onze FlexOnline portfolio is een inschrijfwizard die tot gevolg heeft dat het inschrijfproces van kandidaten bij onze intermediairs door selfservice van de kandidaat eenvoudiger en efficiënter verloopt. Medio 2015 volgt Time, een online tool voor het registreren en accorderen van timecards. Nieuw is dat deze tool nu gebaseerd is op een instelbaar workflow systeem.”

Deezze: application Platform as a Service
Naast FlexOnline, de nieuwe generatie online tools, is veel geïnvesteerd in koppelingen met gespecialiseerde software van derden. Deze koppelingen worden gebaseerd op een zogenaamde aPaaS (application Platform as a Service), ofwel het nieuwe integratie platform op basis van HR-XML berichten. Dit nieuwe platform noemen we “Deezze”.

Lambregts: “Deezze biedt de mogelijkheid voor onze intermediairs om specialistische software van derden in een kort tijdsbestek te koppelen aan FlexService. Een aantal van onze intermediairs heeft aangegeven maatwerk te willen realiseren. Het Deezze platform kan daarvoor gebruikt worden om zelf snel en goedkoop eigen software te ontwikkelen.”

FlexNieuws: een unieke community
FlexNieuws voldoet aan een sterk groeiende behoefte aan actuele informatie in de flexbranche. Het aantal unieke bezoekers groeide naar 136.000 (+68%) per maand. Het aantal volgers (via twitter en het wekelijks E-magazine) steeg van 7.200 naar 8.400 (+17%). Het E-magazine wordt zeer goed gelezen (37% in december 2014).

Onderdeel van FlexNieuws is de CAOWijzer database met daarin alle CAO’s van Nederland. Van de honderd belangrijkste CAO’s zijn inmiddels de loontabellen (op uurbasis) toegevoegd. Vanaf eind maart 2015 leveren wij een online tool uit die het de gebruiker gemakkelijk maakt het CAO-loon op te zoeken.

SharpMinds
Per 1 januari 2014 heeft FSGroep 75% in SharpMinds geacquireerd. SharpMinds is een onderneming die werkt met gespecialiseerde teams in het westen van de Oekraïne waarmee klanten als de FSGroep in Nederland hun kosten voor software ontwikkeling sterk kunnen reduceren. De doelstelling is om SharpMinds in de komende twee tot drie jaar te laten groeien naar een onderneming met circa 200 software-engineers.

FD Gazellen
FSGroep eindigde in 2014 op de 4e plek van de FD Gazelle Awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland, in de categorie middelgroot in de regio Noord-Holland.

Bron: FSGroep, 7 januari 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.