"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Uitzendbureau verhoogt loon uitzendkrachten Beusmeat

13 januari 2010

Uitzendbureau Friesenpersoneel, dat ongeveer 100 uitzendkrachten bij Beusmeat heeft werken, heeft aangekondigd de loonbetaling te verhogen naar het niveau van het minimumloon.

Het uurloon gaat daarmee met twaalf procent omhoog. Ook zal de eindejaarsuitkering van twee procent en het vakantiegeld van acht procent betaald worden. Daarnaast zullen de uitzendkrachten de inconveniëntentoeslag uit de cao vleessector voortaan ontvangen.

Cao vleessector ook voor uitzendkrachten
FNV Bondgenoten eist dat de werknemers beloond worden volgens de cao vleessector met een beter uurloon en periodieken gerekend vanaf de eerste periode dat bij Beusmeat gewerkt werd. Bovendien moeten voortaan de toeslagen en overurenvergoedingen uit de cao vleessector betaald worden, aldus Vakbondsbestuurder Janwillem Compaijen.

Nabetaling
FNV Bondgenoten wil ook een nabetaling over het voorgaande tijdvak vanaf 2005. Ook de lonen bij het andere uitzendbureau Wijco waar 50 Poolse uitzendkrachten voor werken kloppen van geen kant, zo blijkt uit de loonstroken, volgens de vakbond.

Slechte bejegening
Compaijen: “De situatie bij Beusmeat gaat niet alleen om geld maar juist ook om de slechte bejegening van de uitzendkrachten: 25 procent sneller dan Nederlanders moeten werken tegen een lager loon, niet alle uren uitbetalen, klagers over het loon terugsturen naar Polen, 24-uur-controle op de in pension Leek gestapelde uitzendkrachten, 1 wasmachine in het pension op 100 bewoners, gezien de woonomstandigheden een veel te hoge huur, gedwongen werken op zaterdag, enzovoorts, enzovoorts.” Compaijen geeft aan dat bij het uitblijven van vlotte en juiste oplossingen, de acties opgeschaald zullen worden.

Bron: FNV Bondgenoten, 12 januari 2010

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.