Opus People en Direct People fuseren

0
289

Uitzendbureaus Opus People en Direct People zijn gefuseerd tot één van de grootste uitzendorganisaties in Zuid-Nederland op het gebied van internationale arbeidsbemiddeling.

Door de krachtenbundeling ontstaat een uitzendgroep met een jaaromzet van 65 tot 70 miljoen euro en een gezonde rentabiliteit.

Direct PeopleDirect People
Direct People werd in 2005 opgericht door Gregor en Aneta Popanda. De onderneming richt zich in de Brainport Regio op internationale uitzendkrachten die zich voor langere tijd in Nederland hebben gevestigd of willen vestigen. In 2018 werd Progress Uitzendburo overgenomen als zelfstandig label.

Opus PeopleOpus People
Opus People opereert onder de labels SEP Peeters, Verbeek Uitzendbureau en Techwork, en is sinds 1997 actief als aanbieder van internationale uitzendkrachten vanuit het hoofdkantoor in Oirlo.

Diversificatie
Door de fusie wordt het aanbod en geografische werkveld vergroot en ontstaat meer diversificatie. Opus People is met name actief in de food- en logistieke sector, terwijl Direct People veel opdrachtgevers ontzorgt in de hightech- en productiesector in de Brainport Regio. “Door de combinatie zijn we in staat om onze werving verder te diversifiëren en professionaliseren en onze logistieke processen te verbeteren. Dit alles leidt tot een kwalitatief betere dienstverlening richting onze klanten,” aldus Rutger Alberink namens investeerder FIELDS Group, die de laatste jaren actief is betrokken bij de sterke groei van Opus People.

Flexmigranten
Gregor Popanda van Direct People: “We bieden Europese flexmigranten een one-stop-shop met meer mogelijkheden. Hierdoor kunnen ze keuzes maken die optimaal aansluiten bij hun wensen, bijvoorbeeld ten aanzien van werktijden en de regio waarin ze werken. Bovendien bieden we hen daarbij doorgroeimogelijkheden, omdat Direct People ook voor leidinggevende functies bemiddelt.”

100 miljoen euro in 2023
Opus People en Direct People blijven onder dezelfde naam en met hun eigen uitzendlabels opereren. Popanda blijft leiding geven aan Direct People en geeft daarnaast samen met FIELDS Group en Theo Peeters (voormalig eigenaar van SEP Peeters) vorm aan de groeiambities van de nieuwe organisatie. Naast autonome groei worden overnames niet uitgesloten. Het doel is een structurele omzet van minimaal 100 miljoen euro vanaf 2023.

Het fusietraject werd begeleid door overnameadviseur Jan Dijkmans van Marktlink Fusies & Overnames.

Bron: Direct People en Opus People, 4 februari 2021