Nedflex kwart eeuw voorloper in flex

0
329

Nedflex Payrolling en Uitzenden bestaat deze maand 25 jaar. In een kwart eeuw is het bedrijf uitgegroeid van een klein tweepits uitzendbureau op een kamertje in Amsterdam naar een holdingmaatschappij die tientallen miljoenen omzet.

De onderneming is marktleider op het gebied van payrolling in de agrarische sector, en laat binnen de bedrijfsonderdelen payrolling in de horeca, backofficedienstverlening en franchise uitzendvestigingen jaarlijks een sterke groei laat zien.

Algemeen directeur en oprichter Victor van Commenée is uiteraard trots op het zakelijke succes van zijn onderneming. Hij is echter net zo trots op het feit dat het ‘DNA’ van het bedrijf en haar maatschappelijke missie onveranderd zijn gebleven.   

Central Job Bank
De basis voor de Nedflex Holding wordt 25 jaar geleden gelegd in Amsterdam. Victor en Onno van Commenée richtten daar in 1992 de Central Job Bank op, met het specifieke doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Ze zijn in het begin van de jaren ’90 het eerste uitzendbureau dat een pool van mensen uit de zogeheten D-categorie (‘moeilijk bemiddelbaar’) aanlegt voor bedrijven. Hiermee leggen ze niet alleen de bedrijfsmatige basis voor hun onderneming, maar ook voor de maatschappelijke visie die in de 25 jaar die hierop volgen hun leidraad is.
 
Individuele aandacht
De broers zien dat er meer voor nodig is om deze doelgroep niet alleen tijdelijk, maar voor langere tijd aan het werk te krijgen. Ze leggen de focus op individuele aandacht voor elke werkzoekende en dopen hun bedrijf om naar INDIVIDU. In samenwerking met Innovam starten ze met het aanbieden van banen in combinatie met opleidingen. Het bedrijf groeit en INDIVIDU realiseert een ongekend hoog uitstroompercentage van 90%. Een aantal klanten ‘van het eerste uur’ is tot op de dag van vandaag partner van Nedflex, de holdingmaatschappij waar Victor en Onno van Commenée en Ferry Aker in 2012 de werkzaamheden van INDIVIDU, RegioFlex en Nedflex Payrolling in samenbrengen.
 
Forse groei
Anno 2017 is Nedflex marktleider op het gebied van payrolling in de agrarische sector en is zij één van de grotere spelers in de horeca- en recreatiesector. Het bedrijf heeft de laatste jaren een forse groei in zowel omzet als de grootte van de organisatie doorgemaakt. Van Commenée: “Ik heb er alle vertrouwen in dat wij de komende jaren verder zullen groeien. Wij hebben onze propositie zowel op het gebied van payrolling, backoffice en inhouse uitzenden de afgelopen jaren steeds verder doorontwikkeld. Zowel onze producten als onze organisatie zijn er klaar voor.”
 
Social return
De rode draad in die aangescherpte proposities? Die ligt er al 25 jaar. “Wij hebben nog steeds geen klanten. Wel hebben we al 25 jaar lang gewaardeerde partners met wie we samenwerken. Ook hebben we nog steeds individuele aandacht voor elke werkzoekende, voor elke payrollkracht en uiteraard voor elke partner. Dat zit in het DNA van dit bedrijf. Aan de ene kant lopen we voorop met het ontwikkelen van nieuwe servicegerichte producten in deze steeds veranderende markt. Aan de andere kant doen we dit vanuit dezelfde integrale maatschappelijke visie als 25 jaar geleden, toen social return en MVO nog onbekende begrippen waren. Autonomie, maatwerk, individuele aandacht en partnerschap: het zijn nog steeds kernwaarden voor Nedflex en INDIVIDU. En daar ben ik trots op.”
 
Nedflex en INDIVIDU
Nedflex is payrollpartner van LTO Arbeidskracht, KHN, Recreatie Nederland en is Topleverancier van RECRON. Tevens biedt zij op maat gemaakte Inhouse uitzendconcepten en verzorgt zij de backoffice van tientallen uitzendondernemingen. Victor van Commenée is sinds enkele jaren lid van de Commissie Payrolling van de ABU. INDIVIDU heeft zich toegelegd op haar rol als personeelspartner van grote spelers in de infrabranche. Haar verkeersregelaars behoren tot de beste van Nederland en zijn dagelijks actief in Amsterdam en Noord-Holland.
 
Bron: Nedflex, 22 september 2017