Maintec Automotive leidt zelf personeel op

0
215

Maintec Automotive heeft Carflex Academy opgericht, om cursisten op te leiden voor veelgevraagde automotive-functies.

In een eigen garage in Zeist stoomt Maintec cursisten klaar voor de arbeidsmarkt. Daarbij maakt men gebruik van de ervaring die is opgedaan in fietstechniek, met Bikeflex Academy.

Krapte
Initiatiefnemers Johan Rensing en Dick van Wijk: “Het gebrek aan gekwalificeerd personeel vormt een rem op de ontwikkeling bij onze opdrachtgevers. Daarom hebben we het heft in eigen hand genomen. Sinds deze maand is onze Academy in Zeist operationeel.”

Baangarantie
De eerste opleiding is ‘Bandenmonteur PLUS’. De tweeweekse cursus is gericht op instromers die weinig of geen werkervaring hebben, maar wel affiniteit met auto’s en techniek. De cursisten zijn gewild, zodat Maintec Automotive een baangarantie kan geven voor mensen die hun certificaat halen. Dit jaar wordt ook een cursus schadehersteller gestart, en wordt gewerkt aan cursussen voor personeel in de showroom.

Positief
De reacties in de branche zijn positief. Twee partners van Maintec, PSA Nederland en Riemersma Leasing, hebben auto’s ter beschikking gesteld voor de cursus. Johan Rensing: ”Ook gemeenten en UWV’s hebben belangstelling. Omdat de startkwalificaties beperkt zijn, zien zij het als een kans om mensen uit een uitkeringssituatie te krijgen. De gemeente Den Haag heeft vier mensen voor de opleiding aangemeld.”

Eerste resultaten
Afgelopen week hebben alle zes cursisten de eerste opleiding ‘Bandenmonteur PLUS’ met een certificaat afgesloten. Vijf van hen zijn al geplaatst bij een opdrachtgever, de zesde volgt naar verwaching binnenkort. De tweede cursus start in oktober.

Bron: Persbericht Maintec Automotive, 25 september 2017