"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Labour Power Company neemt International Flex Job over

International Flex Job (IFJ), met het kantoor op het terrein van Royal Flora Holland, maakt met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 deel uit van Labour Power Company (LPC). Met deze overname wordt de geografische spreiding in Nederland verder uitgebreid op weg naar de gewenste landelijke dekking.

Het is de achtste overname sinds de start begin 2020 en de tweede dit jaar.

Bloemen en planten
International Flex Job (IFJ) is in 2008 opgericht door Sjaak Geerlings. Het bedrijf is vooral actief in en rond Aalsmeer en daarom sterk in de bloemen- en plantensector, en daarnaast in food, industrie en logistiek. In verband met continuïteit en groei trok hij eerder al Joris Kleyheeg aan als directeur en medeaandeelhouder, die de groei van de afgelopen twee jaar heeft geleid.

Zelfstandig merk
Kleyheeg: “Als onderdeel van LPC zien wij kansen om onze groei te versnellen en te profiteren van de professionaliteit, kennis en inkoopkracht van een grotere organisatie. IFJ blijft actief als een zelfstandig merk binnen de LPC-vloot en ik blijf aan als directeur en medeaandeelhouder. De cultuur van LPC past goed bij die van ons en de onderhandelingen over de overname verliepen erg prettig. LPC was bovendien duidelijk over de voorwaarden en bedoelingen en is alle afspraken steeds nagekomen.”

Acht overnames
Sinds de oprichting begin 2020 heeft LPC acht bedrijven overgenomen. Inclusief IFJ ligt de jaaromzet nu op circa 320 miljoen euro. Cor Konings, CEO van LPC, is blij met de overname van IFJ. “Door de komst van Joris Kleyheeg heeft het bedrijf een mooie groei doorgemaakt, zowel financieel als operationeel. Sjaak Geerlings heeft een mooie basis gelegd. Hij kan met een gerust hart met pensioen gaan en wij zijn blij dat hij als ambassadeur aan IFJ verbonden blijft.”

LPC bestaat nu uit IFJ, Eurodetach, Duijndam Uitzendgroep, Goodmorning, HOBIJ, Job Invest, Kobus Personeel & Organisatie en MY Flexwork. In april dit jaar is de Belgische familiale investeringsmaatschappij Straco ingestapt om de groei samen met het management en de andere aandeelhouders voort te zetten. De ambitie is om de komende jaren door te groeien naar een omzet van minimaal 500 miljoen euro. LPC bemiddelt momenteel zo’n 13.000 werknemers en is actief in onder meer logistiek, glastuinbouw, AGF, bloemen en planten, de voedingsmiddelenindustrie, productie en techniek.

Bron: LPC, 28 juli 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.