"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Susan van Tilburg nieuw NBBU-bestuurslid: ‘Ik vind het een hele mooie stap’

Susan van Tilburg is onlangs benoemd tot NBBU-bestuurslid. De regiodirecteur van De Nederlandse Zorg Bemiddelaar weet nog niet precies hoe haar rol eruit gaat zien, maar wel wat ze wil bereiken met de aanstelling: een objectiever beeld schetsen van de flexbranche. “Dat is in elk geval wel mijn drive.”

Van Tilburg is sinds 2022 regiodirecteur bij DNZB, dat actief is in de zorgsector. Ze begon ooit als begeleider in de gehandicaptenzorg. Al snel volgde ze op deeltijdbasis studies in de richting van management en bedrijfskunde. De zorg bleef trekken, maar haar toetreding tot de uitzendsector zou nog even op zich laten wachten. Bij zorgbedrijf SDW Zorg deed ze onder andere ervaring op als projectleider en unitmanager.

De echte kennismaking met de bemiddelingsbranche kwam in 2017, toen ze overstapte naar DNZB waar ze officieel aan de slag kon als operationeel manager, al lag dat wat genuanceerder, legt ze uit. “Het was een kleine organisatie met zo’n zes, zeven collega’s. In die tijd hadden we niet echt functies, we deden het eigenlijk met z’n allen. We hebben toen de basis gelegd voor DNZB zoals het vandaag de dag is. Je kunt zeggen dat ik de afgelopen jaren ben meegegroeid met het bedrijf.”

De regiodirecteur van De Nederlandse Zorg Bemiddelaar vertelt wat ze wil bereiken en wat ze de kracht van de NBBU vindt. “Wanneer het nodig is, is er de mogelijkheid om samen op te trekken richting Den Haag.” Ze ziet wel dat er nog flink wat werk aan de winkel is in uitzendland, vooral op het gebied van beeldvorming. “De inhuur van medewerkers of de flexibele schil wordt vaak nog gezien als noodzakelijk kwaad. Ik wil vanuit mijn rol bij de NBBU een andere kant laten zien. Een objectief beeld van de flexbranche. Dat is in ieder geval wel mijn drive.”

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *