"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Dag van de Flexmedewerker

Dit jaar is 20 juni de Dag van de Flexmedewerker. Jaarlijks worden op de derde donderdag in juni alle flexwerkers extra in het zonnetje gezet. Uitzenders lieten vooral via Instagram wat van zich horen.

Waardering voor flexwerkers

De Dag van de Flexmedewerker is door het uitzendbureau Start People in het leven geroepen om flexwerkers te bedanken voor hun harde werk. Koji Sakamoto, Algemeen Directeur bij Start People, legt uit: “Dankzij de inzet en betrokkenheid kan het werk bij onze klanten doorgaan. Ons motto bij Start People is: ‘Start vanuit het hart.’ En het zijn nu juist onze flexmedewerkers die dat hart van Start People laten kloppen. Elke dag weer. Dat willen wij héél Nederland laten weten en precies daarom hebben we 29 juni 2017 voor het eerst uitgeroepen tot Dag van de flexmedewerker.”

Volgens het CBS waren er in het eerste kwartaal van 2024 2,7 miljoen mensen met een flexibele arbeidsrelatie en 1,3 miljoen zzp’ers. Samen zijn dat dus volgens de (erg ruime) definitie bijna 4 miljoen flexmedewerkers. 

Dag van de Flexmedewerker vieren

Geef jij op de Dag van de Flexmedewerker je collega’s ook een extra schouderklopje, een welgemeend compliment of meer? Veel bedrijven doen op deze dag wat speciaals voor hun flexmedewerkers. Dat is ook goed te zien op social media, vooral op Instagram. Start People zorgt op deze zomerse donderdag voor een borrel voor de flexmedewerkers en organiseert een winactie op Facebook.

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *